I årene framover ble det også avviklet enkelte skirenn i Hamarområdet uten at det var noen organisert skiklubb til å ta seg av arrangementene

En av foregangshopperne i Hamar, og en av de beste hopperne i landet, var Kaare Walberg. Når Kaare Walberg trente i småbakkene rundt på Ankerløkka, på knausen mellom Hertzbergsgate og Skjønnsbergsgate, hoppet han ofte på ei ski for å trene balansen.I 1932 tar Kaare Wahlberg bronse i hopp under OL i Lake Placid. Fire år senere blir han nr 4 under OL i Garmisch-Partenkirchen

 Kulturhistorie om hopping i Furuberget - hoppere

 Kaare Wahlberg og Carl Haave i Furubergbakken

Etter hvert ble det behov for å bygge større bakker, og Furuberget pekte seg ut som et ypperlig sted for dette formålet. Man bygget så Hamarbakken, eller det som etter hvert ble hetende ”Gamle Hammer`n”, som du kan se restene av ved Gubbestua. Etter hvert ble det bygget flere hoppbakker i Furuberget, og den mest synlige av dem alle, og den siste som ble bygget - Vikerkollen, som sto som et symbol over en svunnen tid der gutta hoppet på ski, ble revet i 2003.

Nå er det bare utydelige spor etter alle hoppbakkene, men det er artig og minnes ei tid med stor aktivitet på hoppfronten. Derfor har Naturskolen dykket i arkivene og sett på gamle kart og funnet fram til de gamle hoppbakkene så du selv kan ta runden og mimre litt over gamle hoppminner.

Kartet skriver du ut fra Naturskolen hjemmeside, og turen kan du starte på sletta i Gamle Hammer`n. Deretter går du lysløypa nedover, og så ligger bakkene på rekke og rad.Når du kommer dit lysløypa snur forsetter du bare videre på fin sti. Fra stien må du ta avstikkere ned i skråningen for å finne igjen hoppbakkene.

Om høsten kan du gå i åkerkanten fra der hvor lysløypa snur. Da ser du Furubergbakken fint.Helt i enden ligger bakken det ikke ble noe av, og den kan du egentlig se best fra vegen like før du går under jernbaneundergangen til Jessnesstranda.

Så kan du gå rundt bygdeborgen (se denne) og tilbake til lysløypa og så videre mot det vesle hytteområdet og opp mot Vikerkollen. Deretter tar du stien tilbake til Hedmarkstoppen og tilbake til utgangspunktet.

Her kan du laste ned fyldig informasjon om spor etter tidligere aktivitet i Furuberget