Ordfører Morten Aspeli klipper snoren.- Utviklingssenteret skal være en pådriver for kunnskap og kvalitet i hjemmetjenesten i Hedmark, og det er en stor ære å få lov til erklære Mørbro for åpnet, sa ordfører Morten Aspeli idet han klippet snora.

Totalrenovert
- Huset er totalrenovert, og vi er svært fornøyde med resultatet, sa helse- og omsorgssjef i Hamar kommune, Vigdis Galaaen. 
 
Mørbos historie er nemlig gammel. Her har det vært både likhus, fødestue og aldersbolig, før det de senere årene har fungert kun som lager. 
 
- Arbeidet ble påbegynt vinteren 2011, og vi har revet ned alt av inventar, informerte vaktmester Finn Åge Johansen. De siste håndverkerne ble ferdig bare timer før åpningen, fortalte han.
 
Høytidelig åpning
- Utviklingssenteret i Hamar har med Mørbro fått sitt eget hus, og jeg er veldig fornøyd med mulighetene som huset innehar, sa Bente Ødegård Kjøs, som da var prosjektleder for senteret. 
 
Professor ved Høgskolen i Gjøvik, Tor Inge Romøren holdt etter åpningen et interessant foredrag om sin forskning på frivillig arbeid. Høytideligheten ble avsluttet med kake og kaffe til de fremmøtte.

Les mer om Utviklingssenter for hjemmetjenester.
 
Gjester på åpningen. Inngangspartiet til Mørbo.
 
Bilder fra oppussingen: 
Inne  på Mørbo under oppussingen. Bare tømmerveggen sto igjen av det gamle.