For å benytte biblioteket, må du ha gyldig lånekort og pinkode. Dette måtte du skaffe deg når biblioteket er åpent. (3 timers åpningstid på hverdagene, alternativt bruk Hamar bibliotek som har lengre åpningstid) Når du først har fått lånekort, har du tilgang til Vang bibliotek hele dagen, også i helgene. Det er 18 års aldersgrense, men barn er velkomne i følge med voksne. 

Vang bibiliotekNår du kommer til biblioteket utenom den betjente åpningstiden, ser du et skilt på venstre side av inngangsdøra. Her står det hva du må gjøre for å komme inn i biblioteket: Du må holde lånekortet med strekkoden opp under boksen med tastaturet. Der kommer det en rød stråle som leser strekkode. Tast så PIN-koden din, og døren vil automatisk gå opp. 

Eget ansvar 
Når biblioteket er ubetjent, så er man selv ansvarlig for å benytte de tilgjengelige tjenestene på en forsvarlig måte. Biblioteket er for øvrig video-overvåket.

Slik låner du:
Ønsker du å låne med deg bøker hjem, så er det en automat som kan benyttes til dette. Følg instruksjonene på skjermen. Skulle det oppstå en feil med utstyret, slik at du ikke får lånt; kom tilbake i bibliotekets betjente åpningstid.

Her er detaljert bruksanvisning for låning og levering.

Levere:
Når du leverer på automaten, følg nøye med på instruksene om hvor materialet skal legges.

  1. Er materialet reservert av en annen låner, får du beskjed om å legge det i RESERVERINGSBOKSEN på høyre side av automaten. 
  2. Alt annet skal legges i INNLEVERINGSKASSE på venstre side av automaten
  3. Dersom materialet du leverer ikke blir registrert som levert (følg nøye med på skjermen), så ignorer det, og legg det i INNLEVERINGSKASSE   på venstre side.

Tyverisikring
Alt annet utstyr er tyverisikret. Kommer du i nærheten av alarmportalen med ikke-utlånt materiale, vil alarmen utløses med lyd og lys. Passerer du så u gjennom portalen, vil det bli tatt opp video av deg, og informasjon om hva du har tatt med deg som ikke er riktig utlånt.

Hva gjør du hvis det piper og lyser i alarmportalen?

  1. Er du for nærme portalen med en bok du ennå ikke har lånt, så flytt deg litt lenger bort fra portalen.
  2. Har du glemt å låne på automaten, og er på vei ut, så snu og gjennomfør utlånet. Sjekk nøye på skjermen at alt du har tatt med blir utlånt.
  3. Mener du at du har gjennomført lånet på automaten, så forsøk en gang til. Sjekk nøye på skjermen at alt du har tatt med blir utlånt. Piper det fortsatt, så kan du likevel gå, men vær oppmerksom på at du er filmet. Kontakt så biblioteket i den betjente åpningstiden.

Husk å forlate biblioteket når det stenger. Beskjed blir gitt over høyttaleren og innbruddsalarm blir aktivert.

Les artikkel fra Hamar Dagblad om tilbudet med selvbetjent bibliotek.