Ordfører Morten Aspeli klipper snoren.- Utviklingssenteret skal være en pådriver for kunnskap og kvalitet i hjemmetjenesten i Hedmark, og det er en stor ære å få lov til erklære Mørbro for åpnet, sier ordfører Morten Aspeli idet han klipper snora.

Totalrenovert
- Huset er totalrenovert, og vi er svært fornøyde med resultatet, sier pleie- og omsorgssjef i Hamar kommune, Vigdis Galaaen. 
 
Mørbos historie er nemlig gammel. Her har det vært både likhus, fødestue og aldersbolig, før det de senere årene har fungert kun som lager. 
 
- Arbeidet ble påbegynt vinteren 2011, og vi har revet ned alt av inventar, informerer vaktmester Finn Åge Johansen. De siste håndverkerne ble ferdig bare timer før åpningen, sier han.
 
Høytidelig åpning
- Utviklingssenteret i Hamar har med Mørbro fått sitt eget hus, og jeg er veldig fornøyd med mulighetene som huset innehar, sier prosjektleder Bente Ødegård Kjøs. 
 
Professor ved Høgskolen i Gjøvik, Tor Inge Romøren holdt etter åpningen et interessant foredrag om sin forskning på frivillig arbeid. Høytideligheten ble avsluttet med kake og kaffe til de fremmøtte.

Les mer om Utviklingssenter for hjemmetjenester.
 
Gjester på åpningen. Inngangspartiet til Mørbo.
 
Bilder fra oppussingen: 
Inne  på Mørbo under oppussingen. Bare tømmerveggen sto igjen av det gamle.