INSPIRERENDE: Merethe Klæboe, sentralt i bildet, har holdt kunstkurs, og dette bildet er tatt sammen med mange som kom til utstillings-åpningen.Tidligere i år gikk Hamar kommune ut med både annonse og jungeltelegraf for å rekruttere deltakere til kunstkurset. Seks deltakere meldte seg, og de har gått inn for kunst-oppgaven med liv og lyst.
 
Ni samlinger
Merethe Klæboe forteller at gruppen har møtes ni ganger i aktivitetsrommet på Klukstuen omsorgssenter. For hver gang de har møttes, har de blitt bedre kjent, de har kost seg skikkelig, og antallet kunstverk har vokst til et betydelig antall. Å jobbe med kunst gir nemlig gode opplevelser i øyeblikket og et resultat man kan dele med andre.
 
FLERE MOTIVER: Liv Nerdrum fotografert sammen med to av sine fine malerier: ”Blåklokkevikua” og ”Snake Charmer”.  FOTO: HAMAR KOMMUNE- Dette har vært alle tiders. Jeg er heldig som får et slikt tilbud i Hamar kommune, sier Liv Nerdrum, en av deltakerne. 
 
Gode erfaringer
Hun og flere andre deltakere har nesten ikke tegnet siden de gikk på barneskolen og knapt tatt i en malepensel før. 
 
Men iveren som etter hvert kom for dagen, er beundringsverdig. 
 
- Jeg er så stolt av dem, sier lærer og terapeut Merethe Klæboe. 
 
Tove Johnsen og hennes bilde soloppgang nede til venstre.Flotte uttrykk
Deltakerne Liv Nerdrum, Tove Johnsen, Mari Rødahl, Kjell Arne Rønningen, Liv Spolén og Elisabeth Simensen har boltret seg med masse gode farger. Det er mye livsglede og erfaring å se i motivene.

Stolt viser de fram kjente landskap, blomstermotiv og gode stemninger som har kommet til uttrykk på lerretet. Det er store bilder og små bilder. Noen abstrakte, andre med et konkret motiv.
 
Under åpningen er rosen og godordene mange.
 
Alle kan
Fra arbeidsplassen sin på Klukstuen har Merethe Klæboe tatt mange med inn i kunstens verden de siste årene, og det har vært flere utstillinger tidligere. Men da med beboerne på institusjonene som bidragsytere.
 
- Alle kan skape, bare de får prøve. Man må ikke være «flink til å tegne» fra før. Lyst og interesse til å ville prøve er nok, sier hun.
 
Utstillingen viser tydelig at det stemmer. 

Abstrakt og konkret, men like flotte! Stemningsfullt!