Gjennom utallige opplegg for elever og lærere, har Naturskolen i Hamar saumfart nærmest hver krik og krok av sentrale Hamar. Kunnskapen har de samlet i et nyttig hefte: ”Grønn guide – Naturopplevelser i Hamar.”

Hans Christian Johnson med Grønn Guide.Hans Christian Johnson ved Naturskolen forteller at de lenge har ønsket å dele sin kunnskap om Hamars natur til flest mulig. Mer enn noe, ønsker de at enda flere skal ta seg ut og oppdage alt det flotte som Hamar har å by på.

Lenke til Grønn guide (pdf)

Turer, tematurer og aktiviteter
Den grønne guiden har lagt opp 8 forslag til sentrumsnære turer man kan gå. I tillegg foreslås fem forskjellige tematurer og guiden gir tips om aktiviteter som fisking, grilling og lek.

Tematurene handler om hvor man kan lete etter fossiler, kikke på fugler, finne sportegn, fiske gjedde eller dra på beversafari. Øvrige turer går til Furuberget, Klukhagan, Geitryggen, Martodden, Ankerskogen, Finsalbekken, gravfeltet på Vidarshov og Koigen.

Kart og annet nyttig
- Sjøl de som har bodd i Hamar lenge, har kanskje ikke vært rundt på alle de ulike stedene. Vi har lett for å gå der vi har vært før, sier Hans Christian Johnsson.

Han håper guiden med kart og korte tekster skal gi inspirasjon til å tenke litt nytt og oppdage mer. Enten man er innbygger eller turist. 
-----------