E-post
Kontaktperson Leder: Elisabeth Almlid, Hulda Garborgsgate 23, 2317 Hamar, tlf. 996 28 425.
Nestleder: Åsa Brynildsrud, tlf. 452 23 913
Dirigent: Karoline Stangenes, tlf.971 24 889.
Beskrivelse VILLVIN er en del av det spennende kulturelle mangfoldet på Hedemarken. Villvin ønsker med sin sang å gi uttrykk for samfunnsengasjement, "glimt i øyet" og sangglede. Det gjør vi ved å velge sanger hvor tekstene og/eller melodiene, rytmen, sangens bakgrunn, eller originalartistene, gir uttrykk for det samme.

VILLVIN trives i møte med publikum, enten det er tradisjonelle konserter alene eller sammen med profesjonelle musikere, - i egnede arrangementssteder, på byens restauranter eller i gata. Hva gjør så et (rødt) sosialistisk kor i Hamar i våre dager ? Koret har et repertoar som er preget av en politisk rødfarge. I noen henseende kan nok mange se dette som nostalgi. Vi synger nemlig gamle kampsanger, arbeidersanger og alltid like aktuelle frihetssanger.

VILLVIN synger gjerne meningsfylte tekster som handler om selve livet. Det innebærer også jazz, viser og ballader til bruk i hverdag og fest. Ut fra dette er det vel ingen overraskelse at 1. mai er en sangens dag for koret. I flere år har koret sunget i kretsfengslet, på aldersinstitusjoner, i gågata og på Stortorget i Hamar denne dagen. Dagen starter forøvrig dagen før, den 30.april, med korsang og allsang på Klevfoss Industrimuseum.

VILLVIN samarbeider gjerne med ulike musikkaktører og kor i regionen. Julen markerer vi tradisjonelt med synging på Klukstuen omsorgssenter i Hamar. Etter hvert har også en solidaritetskonsert i samarbeid med Fagforeningenes Mannskor i Storhamar Kirke blitt en del av tradisjonen. Våre julesanger har det til felles at de alle legger vekt på livets viktige verdier, mens selve det religiøse budskapet er tonet kraftig ned.

VILLVIN har deltatt på Nordisk-Baltisk korfestival 3 ganger, men også andre samlinger dukker vi av og til opp på. Er du interessert i og bli med? Eller i å leie oss til oppdrag? Ta kontakt!

Dato oppdatert 2015-09-29