VAKSINETILBUD: Unge kvinner vil i høst få tilbud om gratis vaksine mot livmorhalskreft, sier Margit Nordstoga. FOTO: HAMAR KOMMUNEHPV-vaksinen forebygger livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon. Vaksinen kan også forebygge andre HPV-relaterte krefttyper som analkreft og vaginalkreft.  

Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser som skal gis i løpet av 6-12 måneder. Det er viktig at det går minimum èn mnd mellom dose 1 og 2 og at det går 5 mnd. mellom dose 2 og 3.

Tilbudet vil gjelde i to år, og når vaksinedatoene er fylt opp, blir det satt opp flere.

Anbefales
Vaksinasjonen er sjølsagt frivillig, men den er anbefalt av Folkehelseinstituttet. Derfor er vaksinen og selve vaksinasjonen helt gratis for kvinnene i målgruppa, og kommunen får kompensasjon for hver satte dose.

Ikke tilbakevirkende kraft
Tilbudet om gratis HPV-vaksine omfatter ikke kvinner født før 1991. Ordningen har heller ikke tilbakevirkende kraft, så kvinner som har betalt for HPV-vaksine, får ikke refundert de utgiftene til vaksine og vaksinasjon som de måtte ha hatt.  

Du som melder deg på, skal møte,opp når som helst i tidsrommet klokka 15.30 - 17.00 på de aktuelle dagene, og man vaksinerer fortløpende. Etter vaksinen må du vente 20 minutter før du får gå.

Nye grupper: 
Bruk skjemaet under for påmelding. Velg dato og fyll ut alle felter. Når du har gjort dette riktig, får du melding på skjermen om at du er registrert.

 

Oppgi eventuelt allergi eller tidligere reaksjoner på vaksine