Ordfører Einar Busterud klipper snora og åpner Lundbo barnehageBarna bød på sang, og Ordfører Einar Busterud klippet snora - så var Lundbo barnehage offisielt åpnet!

Lundbo har seks avdelinger, og når hele barnehagen fylles til høsten, blir den Hamars største. Barnehagesjef Anne Dorothea Bergh gratulerte voksne og barn med et flott bygg med stor tumleplass både ute og inne. - Hamar var tidlig ute med full barnehagedekning, så mange av barnehagene våre ble bygget for ganske lenge siden, sier barnehagesjefen. - Nå er vi inne i et skifte hvor vi bygger større og mer moderne barnehager.

Også rådmann Bjørn Gudbjørgsrud er fornøyd med resultatet på Lundbo. - Det er et flott bygg i gode materialer, og det går fint i ett med naturen. Å bruke trematerialer både ute og inne er riktig valg når Hamar satser stort innen bioøkonomi, sier rådmannen.

Foto av "Himmelrommet"Kunst for barna på Lundbo
I forbindelse med åpningen, ble også det store kunstverket, som er en del av byggeprosjektet, presentert. Det ble satt av 365 000 kroner til kunst, og kunstner Ingrid Torvund (www.torvund.tumblr.com) ble valgt til å  lage selve kunstverket.

På en stor blåmalt vegg finnes nå en rekke ulike fantasi-figurer. De hvite figurene minner om skyer, men også om dyr og planter. De varierer i størrelse og abstraksjon, og fyller veggen som et mønster fra gulv til tak. Kunstprosjektet inneholder også de ulike figurene som tegneark for barna og det er et maleri på personalrommet. 

- Det har vært viktig for kunstneren å lage et verk som bidrar til undring og lek. Barna har allerede døpt rommet til ”himmelrommet”, og de har begynt å tillegge figurene sine egne historier, sier Berit Andersen, sekretær for kunstutvalget. 

Se flere bilder fra Lundbo barnehage her: