Forvalter Anne Helene Midtveit og ordfører Einar Busterud ved porten til lufteområdet.To- og firbeinte, samt pressen var invitert – og ordfører Einar Busterud og forvalter Anne Helene Midtveit innviet denne flotte «go’ biten» ved Mjøsas bredd, ute på Tjuvholmen.

Ordføreren tok for anledning på seg hundemaske mest for moro skyld, og en smell med ballong fikk bli innvielses-fanfaren. Til stor applaus og noen bjeff.

Storfornøyde!
Per Brønstad, Leder for FB-gruppen «Vi som har hund i Hamarområdet» med omkring 600 medlemmer uttrykte på vegne av hundeeierne stor glede og takk til Anne Midttveit og kommunen for velvilje i denne "hundesaken".. Endelig har hundeeiere fått et område mange har ønsket seg lenge. 

Per Brønstad, Leder for FB-gruppen «Vi som har hund i Hamarområdet» takket for at området nå var en realitet.- I en sak i Hamar Dagblad i 2015, kom det fram at dette sto øverst på ønskelista i Hamar. Nå er det bare å ta området i bruk, sa han, før hans egen hund fikk boltre seg med nye lekekamerater.     

Fakta om området: 

  • Området som nå gjøres til lufteområde, er på 3,5 mål og er en relativt slett grasbakke ned mot Mjøsa, bak der båtene ligger i vinteropplag. Området er gjerdet inn, og det avgrenses mot Mjøsa.
  • Her skal det være åpent for fri lek og sosial trening for hunder. Brukerne må sørge for at portene til lufteområdet er forsvarlig lukket til enhver tid, og alle hunder skal være under kontroll mens de er på området. Det vil med andre ord bety at hundene ikke kan forlates uten tilsyn av eier eller andre, selv om de leker og løper.
  • Det er satt opp en avfallsdunk, og det er viktig at hver og en bruker hundepose til beste for alles trivsel.
  • Det er også viktig å merke seg at tisper med løpetid ikke har adgang, og det er eier som er ansvarlig hvis hunden forårsaker skade (jf. hundelovens § 27).

Hamar kommune håper området blir godt brukt, og at alle brukere tar hensyn til hverandre. Se flere bilder i filmen under: