Velkommen til Hamar kommune!
Hamar kommune har satset mye på god byutvikling, og vi har fått et sentrum der folk trives, og vi ser at folketallet i Hamar øker. Beliggenheten ved Mjøsa verdsettes høyt, og rett utenfor bykjernen finner vi et åpent kulturlandskap som strekker seg opp mot Hedmarksvidda.
Hamar er også en idrettsby og vertskommune for arrangementer. 4. og 5. mars arrangeres VM på skøyter i Vikingskipet.

Hedmarksvidda anbefales i vinterferien!

HHTs serveringshytter er åpne hver dag i vinterferien (uke 8).

Aking på Lageråkvisla. Foto HHT.Lageråkvisla og Målia har åpent fra kl. 11-16, mens Stenfjellhytta holder åpent fra kl. 11- 17.

Gode løyper!
Hamar og Hedemarken Turistforening melder om flotte vinterforhold med nypreparerte skiløyper og gode turmål. De vil særlig anbefale Lageråkvisla som er HHTs Barnas Turlag-hytte. Her er det skileikanlegg, akebakker og trugeløype rett utenfor serveringshytta. De åner ut akebrett/ akematter, miniski og truger når serveringshytta er åpen.

Nydelige løyper på Hedmarksvidda.Midt på tunet er det også en trivelig bålplass hvor man kan spise matpakka si. Det ligger ved ute som er tilgjengelig for de som er på tur. Lageråkvisla er med andre ord veldig godt tilrettelagt for å ha ski og aking som aktivitet en eller flere dager i vinterferieuka.

Lett start
Anbefalt startsted for en skidag, er parkeringsplassen på Monaplassen, som ligger 3 km innenfor bommen på Gåsbu og derfra gå Turboløypa (vesentlig flatere enn Gåsbubakken). Monaplassen ligger ca. 2 km fra Lageråkvisla.

Mer informasjon om de ulike hyttene finner du her:

Lageråkvisla

Stenfjellhytta

Målia

Alle hyttene gir nå mulighet for å betale med bankkort.  Lageråkvisla og Stenfjellhytta har også mCash.

Du kan kan følge løypekjørerne på nettsiden Skisporet.noGi din støtte til løypekjørerne! 
Det er almenningene, kommunene Løten, Stange, Hamar og Ringsaker og turistforeningen (HHT) som finansierer de tre løypeselskapene på Hedmarksvidda (i tillegg til gaver og frivillig betaling fra brukerne og godt samarbeid med idrettslagene). Løypene står åpne hele døgnet og i tillegg er det lysløypemuligheter også. hvis du setter pris på dete, er det åpnet for å gi støtte - litt er bedre enn ingenting!   

Velkommen på Hedmarksvidda i vinterferien!

Sist endret: 17.02.2017
|
|
|