Velkommen til Hamar kommune!
Hamar kommune har satset mye på god byutvikling, og vi har fått et sentrum der folk trives, og vi ser at folketallet i Hamar øker. Beliggenheten ved Mjøsa verdsettes høyt, og rett utenfor bykjernen finner vi et åpent kulturlandskap som strekker seg opp mot Hedmarksvidda. Hamar er også en idrettsby og vertskommune for mange større arrangementer. Bildet er hentet fra Vangsvegen inn mot sentrum. 

Tre år med Hamar kulturhus

14. mars 2014 ble det en festaften på Hamar, som sent kan glemmes. Nå gratulerer vi kulturhuset med tre-årsdagen.

Dronningen kom til åpningen av Haamr kulturhusFra åpningskvelden med stivpyntede mennesker, champagne og dronning-besøk, har kulturhuset nå høstet tre gode år med hverdager, den daglige drifta og nye festkvelder. Forestillingene har kommet på rekke og rad, og daglig er huset en aktiv kulturarena der både unge og eldre møtes.

Allsidig hus
Biblioteket har daglig cirka 1000 gjester og kinoen omkring 500 besøkende hver dag. I kulturhuset er det også café og godt over 1.000 medlemmer fra lokale lag og foreninger har sine faste øvingstider i ett eller flere av husets 150 rom. Det er kor, korps, ballett, maleverksted og mye mer. På toppen kommer opplevelsene i salene.

Hamar Arbeiderblad laget nylig et flott reportasje om alt som skjer i kulturhuset, og er du abonnent, kan du åpne denne lenken til "Midtpunktet".

Målet er nådd
Så langt har Hamar kulturhus hatt mer en 1,5 millioner besøkende siden åpningsdagen.

Folk har strømmet hit for å se, høre og oppleve fellesskap. Kulturhuset har blitt det vi håpet på og mer til. Huset er ikke bare et kulturhus for Hamar, men for Innlandet i sin helhet.

Med Hamar kulturhus har vi fått en arena der det er plass der både lokale utøvere og verdensartister. Huset er også slitesterkt, det bærer preg av kvalitet og kan leve lenge. Huset og hedmarkingene kler hverandre, og i Hamar er dette blitt et myldrende midtpunkt.

Lenker:
Hamar kulturhus sin nettside

Åpning av Hamar kulturhus - se tilbake på med film og bildeglimt:

Sist endret: 14.03.2017
|
|
|