Velkommen til Hamar kommune!
Hamar kommune har satset mye på god byutvikling, og vi har fått et sentrum der folk trives, og vi ser at folketallet i Hamar øker. Beliggenheten ved Mjøsa verdsettes høyt, og rett utenfor bykjernen finner vi et åpent kulturlandskap som strekker seg opp mot Hedmarksvidda. Hamar er også en idrettsby og vertskommune for mange større arrangementer. Bildet er hentet fra Vangsvegen inn mot sentrum. 

Mocci får Mangfoldsprisen

Mocci og festivalen «Stoppested verden» er nærmest to sider av samme sak, og under årets festivaldager skal prisen deles ut.

GRATULERER MOCCI: Gjennom konserter, forestillinger, verksteder og andre aktiviteter  fokuserer Mocci med festivalen Stoppested Verden på å skape møteplasser mellom mennesker. ARKIVFOTOFestivalen Stoppested verden er en inkluderende arena for alle. Begeistringen som skapes på tvers av kulturer og generasjoner, er unik, og alle aktiviteter er gratis for publikum.

Mocci forteller at idéen til festivalen kom da hun i 2006 begynte som en av ambassadørene i regionens ambassadørnettverk. Hva kunne hun bidra med hjem til regionen? 

Etter mange år med turneer som vokalist i internasjonale kulturutvekslings-prosjekter med kunstnere fra blant annet Pakistan, India, Malaysia, Sør-Afrika og Latin-Amerika, vokste idéen fram, og første «Stoppested verden» ble arrangert i 2008 med 3 600 besøkende. I fjor var antallet besøkende steget til 11.000.

I år er det ny Stoppested verden festival i Hamar 3.- 4. juni, og en verdig mottaker av kommunens Mangfoldspris står i bresjen for det hele.  

Lenker: 

 

Sist endret: 16.05.2017
|
|
|