Bjørn GudbjørgsrudI forbindelse med Årsmeldingen 2016, har vi gjort et digitalt løft: 

Årsmeldingen har mange "verdens-nyheter" som nå er festet til film.  Som vi sier i filmen: Det viktigste i verden, er det som skjer der du bor! 

- Ett år i en kommune som Hamar, er svært innholdsrikt. Vi har fått til mye, og det vil vi gjerne vise fram, sier Bjørn Gudbjørgsrud. 

Filmene er tenkt spredd i sosiale medier, og kan lett brukes i møter både eksternt og internt, for å synliggjøre kommunal aktivitet. Filmene er levert av Ferskvann reklamebyrå, og med utgangspunkt i tekster og bilder fra Hamar kommune.
 
Fem filmer
Gjennom fem korte filmer, tatt opp på ulike lokasjoner, får seerne et innblikk i vekst, utvikling, satsingsområder for barn og unge, helseløft og kultursatsing i kommunen. En gjennomgangsfigur, kall ham gjerne Mr. Hamar, fronter det som har skjedd - det som vi har valgt å kalle for verdensnyheter.

Filmen understøttes av bilder tatt gjennom året som gikk, og det hele er fortalt med et lite glimt i øyet. Og i alle fall med glede og begeistring i stemmen. 

Flere grep
Årsmeldingen har tradisjonelt "bare" vært et sett med dokumenter som med tekst, tabeller og bilder har oppsummert den kommunale virksomheten i året som gikk. I forhold til årets utgave, Årsmelding 2016, er det gjort flere grep for å løfte fram innholdet på en bedre måte. Filmene er bare ett av grepene. Bak de ligger flere store endringer.

  • Teksten er gjennomgått med et "Klar-språk"-blikk, og flere kapitler er omskrevet for tydeligere å få fram poengene. 
  • Tekstmengden er tatt betydelig ned
  • Det er brukt flere bilder av ulike fotografer
  • Ferskvann har gitt både hoveddokumentet og regnskapsbilaget et flott og lettlest utseende 

Lenke til en større artikkel om Årsmeldingen der du kan:
- se alle filmene
- Lese flere nyheter fra Hamar
- Se alle dokumentene