FORNØYDE BÅTPENDLERE: Åsa Valle Huuse, Julie Brochmann og Thorbjørg Nordengen trives med pendlerbåten og fant lett tonen med kultursjef Morten Midtlien på ferden mellom Hamar og Gjøvik FOTO: HAMAR KOMMUNEMjøscharter, som drives av Espen Bjørkheim, startet i fjor opp som et samarbeid mellom flere kommuner, Hedmark Fylkeskommune og Hedmark trafikk. Samarbeidet fortsetter også denne sesongen, og Mjøscharter har igjen startet med sommertrafikken. 

For sommeren 2017 er det dessuten lagt opp flere ruter, slik man for eksempel kan kjøre Skibladner til destinasjoner i nærområdet, og ta Mjøscharter hjem igjen.

Tilbudet er todelt
Pendlerbåten går på hverdager 2 ganger morgen og 2 ganger ettermiddag mellom Hamar og Gjøvik. Båten stopper også på Tingnes ved behov. Turen tar cirka 25 minutter.

I helgene i uke 28, 29, 30 og 31 fungerer båten som rutebåt mellom destinasjonene i og rundt Mjøsa. 

Skipper Arne ØstbyeKapasitet
Båten har totalt 11 plasser ute og inne. Uteplassene kan skjermes/lukkes, og det er også plass til sykler, for de som vil ha med det. 

Skipper Arne Østbye forteller at det har vært bra interesse for pendlerbåten siden ruten startet opp, og enkelte avganger har vært tilnærmet fullbooket. 

- Men ofte er det plasser igjen, og det er kanskje fortsatt mange som ikke har fått med seg at tilbudet er der, sier han. Han opplyser at det via app-en Mjøscharter, er enkelt å se om det er ledig plass og kjøpe billett.

Ombordstigning til Mjøscharter.Fornøyd kultursjef
Kultursjef Morten Midtlien i Hamar ble nylig med på en tur for å oppleve pendlerbåten og snakke med passasjerene. 

- Dette er et flott initiativ, som ble tatt godt i mot i fjor. For Hamar kommune var det viktig å være med på å danne grunnlag for en ny sesong i år, sier han.

Kultursjefen understreker at Mjøsa er viktig for oss i Hamar, og for alle Mjøsbyene. 

- Vi ønsker å gjøre enda mer ut av den fantastiske beliggenheten Hamar har og den nære tilknytningen til Mjøsa. Båtliv er selvfølgelig en viktig del av dette, sier han.
 
Mjøsa har ikke vært mye benyttet til transport de senere årene, hvis vi ser bort fra Skibladner. Det er derfor viktig å få testet ut interessen for og potensialet i en slik pendlerrute, mener Morten Midtlien. 
  
Sparer energi og kilometer
Thorbjørg Nordengen, Åsa Valle Huuse og Julie Brochmann er tre av de som har benyttet seg av pendlerbåten flere ganger. Thorbjørg Nordengen bor på Lena og kjører bil til Gjøvik og tar pendlerbåten derfra til Hamar og til Sykehuset Innlandet. 
- Dette er en behagelig måte å reise til og fra jobb på. Jeg sparer energi i forhold til å kjøre, og det blir mange kilometer kjøring spart på bilen, sier hun.

Åsa Valle Huuse jobber også i Sykehuset i Innlandet. Siden hun bor på Gjøvik, sykler hun hjemmefra og tar med sykkelen på båten og sykler videre fra Hamar til arbeidsplassen i Ottestad. 
- Veldig fint og praktisk de dagene jeg må jobbe på andre siden av Mjøsa. 
    
Julie Brochmann bor også på Gjøvik, og hun jobber hos Fylkesmannen i Hedmark.
- Båten gir en behagelig reise, og det er en fin avveksling fra bilen, synes hun.

Damene legger til at de føler det er litt eksotisk å ta båt over Mjøsa til og fra jobb, og ikke minst, det er en vakker reise. 
Lenke til Mjøscharters nettside.

Båten går ut fra kaia i Hamar.