BUGGE WESSELTOFT: Stupetårnet blir arena for ny konsert 12. august, og Bugge Wesseltoft, keyboardist og komponist, har allerede inspisert arenaen i Hamar. FOTO: ERIK LARSEN     Ingen grunn til å sove bort denne morgenen. Bugge Wesseltoft og Hamars egen Pål «DJ Strangefruit» Nyhus kommer. 

Fjorårets stupetårnkonsert ble betegnet som magisk. Ole Edvard Antonsen fikk 1000 personer ut av senga denne vakre augustmorgenen, og trompettonene fløt vakkert utover Mjøslandskapet. Folket ville ha mer. Flere ga uttrykk for at de burde ha vært der. 

- Det bare måtte bli en oppfølger, sier kultursjef Morten Midtlien. 

Gode venner
Ole Edvard Antonsen, som er kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum, kjenner Bugge Wesseltoft godt. Det var derfor han som spurte Bugge Wesseltoft om han ville komme til Hamar. Hans elektronikajazz ville passe perfekt på en slik åpen og luftig arena som stupetårnet. 

Svaret ble, heldigvis for oss i Hamar, et ja, og med seg vil Wesseltoft ha hamarsingen Pål «DJ Strangefruit» Nyhus. Sammen har de jobbet med prosjektet «New Conception og Jazz», et prosjekt som har brakt dem til arenaer verden over.

Flere musikere
Med seg på stupetårnet skal de også ha flere musikere: Katrine Schøtt på cello, Lars Fremmerlied på trommer og tre musikere på messing. Kanskje kan en av dem bli Ole Edvard Antonsen, men det er ikke helt fastslått enda. Tida vil vise. Men vakker musikk skal det bli. 

Spennende planer
Akkurat hvilke melodier som skal framføres, er heller ikke fastlagt da musikken skal skrives spesielt for konserten denne morgenen. Bugge Wesseltoft ser for seg noe rytmisk, noe groovie-aktig og dansbart. Litt beachparty og litt synthesizer. Storslagent, og kanskje med laserlys i vannet for anledningen. Og et klaver, hvis det er mulig. 

Samarbeid
Konserten er et samarbeid mellom Hamar kommune og Festspillene i Elverum. Kultursjef Morten Midtlien og festspill-leder Ørnulf Ring håper å trekke minst like mange som i fjor. Billetter vil komme på nett etter hvert, og det er bare å glede seg. Kryss av 12. august i kalenderen allerede nå! 

​VAKKERT I FJOR: Stemningen under fjorårets konsert med Ole Edvard Antonsen var uforglemmelig og vakker.  FOTO: SKYPHOTOVAKKERT I FJOR: Stemningen under fjorårets konsert med Ole Edvard Antonsen var uforglemmelig og vakker. 
FOTO: SKYPHOTO