Trond Bang Andersen (foran) og Brede Grønvold vi ldelta på kurs for kreftrammede. Instruktører på bildet er Marte-Lill Solstad og Stine Olsen Kirkevik.Kurset har ingen aldersbegrensning og det legges opp til cirka 15 samlinger. Det hele er gratis, da Fylkesmannen i Hedmark gir støtte. Du må bo i Hamar eller Stange kommune for å kunne være med.

I løpet av kursopplegget blir det også tilbud om temakvelder om trening etter kreftbehandling. Den første kvelden er i forkant av kurset, onsdag 22. november klokka 18.00 - 20.00 i kommunestyresalen i Hamar rådhus. Velkommen alle interesserte  - også pårørende.

Mer om kursopplegget
Tilbudet blir en ukentlig treningsgruppe med «en sosial kaffekopp» etterpå. Det blir muligheter for å sette opp faglige temaer etter ønske fra deltakerne gruppa. 

  • Aktiviteten vil foregå på fire forskjellige steder: Hos Frisklivssentralen, på Espern, i Stangehallen og i Ankerskogen.
  • Tirsdager klokka 14.00 - 16.00 
  • Første gang er 28.november og kurset vil gå til påske. (En liten pause rundt juletider) 

Treningen vil foregå i gruppe med fokus på styrketrening og være tilpasset målgruppa. I Ankerskogen vil det også bli trening i vann. Hver trening varer ca en time og vil ledes av Aktiv-instruktører, med kompetanse på trening av kreftpasienter. Avklar deltagelse på trening med din lege på forhånd.

Meld deg på
Påmelding er nødvendig  - og ta kontakt så snart som mulig før kursstart 28. novbember. 

Kursledere:

  • Stine Olsen Kirkevik, fysioterapeut Frisklivssentralen Hamar og sertifisert Aktiv-instruktør med kompetanse på trening av kreftpasienter.
  • Anne Christine G. Willard, fysioterapeut  og Aktiv-instruktør ved Frisklivssentralen i Stange.
  • Unn Torill Tveitane, kreftsykepleier  i Stange kommune
  • Marte-Lill Solstad, kreftsykepleier i Hamar kommune