Jeanette Heggeseth og Amila Dzemila i rommet de har innredet.Rommet, som nå framstår i ny drakt, het opprinnelig «huskestua». Det var fylt med gamle gjenstander; ting som det var tenkt at beboerne kunne huske fra egen barndom. 

- Men rommet lignet etter hvert mer på et lager eller et loppemarked. Resultatet var at det sjelden ble tatt i bruk, forteller Jeanette Heggeseth og Amila Dzemila.

Skoleprosjekt
Jeanette Heggeseth og Amila Dzemila arbeider begge ved Klukstuen omsorgssenter og tar deltidsutdanning ved Fagskolen Innlandet i miljøarbeid innen rus og psykisk helse. Som en del av utdanningen, fikk de en oppgave der de skulle lage noe til glede for sin egen arbeidsplass. 

Koselig sofakrok med puterÅ gjøre noe med «Huskestua», kom da opp som en god idé, som straks ble applaudert av flere. I og med at Klukstuen omsorgssenter arbeider med å bli sertifisert som livsgledehjem, passet en slik idé som hånd i handske.

Sammen gikk de dermed i gang med oppdraget om å forvandle rommet til noe helt annet. 

Mange idéer, begrenset med penger
Som ofte ellers, er det slik at idéene er mange, men pengebeholdningen litt slunken. Men de to ansatte studentene Jeanette Heggeseth og Amila Dzemila visste råd. Artige bilder på veggen.Ting som sto i den gamle «huskestua» ble solgt til andre ansatte, de søkte på nett etter brukte møbler, og med små donasjoner fra Klukstuens venner og omsorgssenteret, fikk de til gode løsninger. 

For under 6.000 kroner ble det både nymalte vegger og helt nytt inventar. Og de to brukte både skoletid og kveldstid for å få alt slik de ønsket.

Et rom for alle
Nå er det blitt et koselig innredet rom med god belysning og lune interiørartikler. Det er duftlys på bordet, brettspill i hyllene og stor flatskjerm på veggen. 

– Vi ville skape et hyggelig og avslappende rom, sier Amila Dzemila. Her
kan personalet eller de pårørende ta med seg beboerne våre og skape hyggelige, rolige stunder sammen. 

- Tanken er at dette rommet skal kunne brukes av alle som føler for det, og det tror jeg vi har fått til. Tilbakemeldingene er allerede veldig gode, og vi hadde nylig en høytidelig åpning som skapte stor begeistring, sier Jeanette Heggeseth.

Fra rot til ryddig!
Fra utstilling til sofakos.
Et rom for lek og moro også! sier Jeanette Heggeseth og Amila Dzemila.