Elever ved Ajer u.skole og Wang ung i Mesternes Mester-duellKonkurransen på Stortorget var tautrekking, og lagene som stilte til duell, var fra Ajer ungdomsskole og Wang Ung. Etter tre runder var det Wang Ung som dro i land seieren.

Konkurransen mellom elevene fortsetter på skolene, og 6. januar får elvene konkurrere mot de ekte Mesternes Mester-deltakere. Da kommer nemlig Mesternes Mester tilbake til Hamar, til Idrettsgalla i Hamar OL-amfi og Idrettsfest på Stortorget.

- Jeg gleder meg til å komme tilbake og håper at Stortorget vil fylles av tilskuere, sier Dag Erik Pedersen

Programlederen minnet  om at Mesternes Mester på Hamar er historisk. Konkurransen har aldri blitt gjort vinterstid før, og dessuten aldri ute blant vanlige folk.

De 10 deltagere i Mesternes Mester sesong 9 er:

Steffen Iversen - fotballspiller
Kurt Asle Arvesen - syklist
Andreas Ygre Wiig - snøbrettkjører
Espen Jansen - turner
Rolf Falk-Larssen - skøyteløper
Solveig Gulbrandsen - fotballspiller
Lena Boysen Hillestad - hundekjører
Isabel Blanco – håndballspiller
Gro Hammerseng-Edin – håndballspiller
Bjørg Eva Jensen - skøyteløper og syklist

Mesternes Mester på Stortorget
På Stortorget 6. januar vil Dag Erik Pedersen lede showet fra scenen, med storskjerm, der publikum får se heltene fra tv, live i Hamar.

I tillegg vil Vang Skiløperforening, som arrangerer Ski-NM på Gåsbu i 2018, arrangere barneskirenn på Stortorget denne dagen.

Stor satsing
Morten Midtlien, kultursjef i Hamar kommune, forteller at det er mange aktører i Hamar som samarbeider om denne satsingen.

 - Idrettsgallaen har vært arrangert på Hamar hvert år siden 2002, med unntak av 2016. Som vertskap er vi opptatt av å inkludere hele Hamar i arrangementet. Vi utvidet i 2017 med Idrettsfest på Stortorget for å skape noe som enda flere kunne ta del i, spesielt noe som engasjerer barna.

Med Mesternes Mester og barneskirenn på torget satser vi i år enda høyere, og vi tror det vil bidra til enda større engasjement og deltakelse.

Satsingen er mulig takket være et enda tettere samarbeid mellom eierne av Idrettsgallaen (Norsk Tipping, Norges Idrettsforbund og NRK), Hamar Olympiske Anlegg, Hedmark Idrettskrets, Hedmark fylkeskommune, Fylkesmannen i Hedmark, Regionrådet i Hamarregionen, Hamarregionen Reiseliv og Hamar kommune.

- At vi samarbeider tett og har felles ambisjoner gir oss større slagkraft og en rekke nye muligheter, sier kultursjefen.

Håper på ny folkefest
Reiselivssjef Merethe Sandum er klar på betydningen av Idrettsgallaen for Hamar. - Store arrangementer er en av de største og viktigste driverne for tilreisende til Hamarregionen. Derfor er det viktig å organisere seg godt og bruke den dynamikken som ligger hos den enkelte, til felles glede. 

- Vårt mål er at vi sammen skal bidra til at Idrettsgallaen 2018 blir den beste idrettsgallaen noensinne, og at omverdenen sitter igjen med et godt inntrykk fra Hamar etter at tv-kameraene er slått av, sier Midtlien og Sandum.

Det er ingen tvil om at vi ønsker å få Idrettsgallaen tilbake til Hamar fra og med 2020!

Dag Erik Pedersen og Hamar-elevene

 

 

 

Programlederen forbereder elevene

I duell