Grethe og Magnar Berntsen vies av Knut FangbergetFra 1. januar 2018 ble vigselsmyndigheten overført fra tingrettene og Oslo Byfogdembete til kommunene. Grethe og Magnar ble dermed det første kommunalt viede paret  i Hamar - etter at borgerlige vigsler ble en kommunal rolle. 

Fin seremoni
I Hamar kommune er formannskapssalen ny-innredet med tanke på også å passe til vigsler. Her er det et fint interiør, og for anledningen blir det det pyntet stilrent med lys og blomster.

Varaordfører Knut Fangberget fikk æren av å vie Grethe og Magnar, som nå begge heter Berntsen til etternavn. Han holdt en høytidelig tale innrammet av sangen "All you need is love" , sunget av Arne Willy Hortmnann. Selvfølgelig også  signering av nødvendige papirer, noen kyss, applaus og fotografering.

Mange gjester var invitert, og utenfor rommet ventet kolleger med skramleorkester og varme gratulasjoner, før festen fortsatt i rådhusets kantine.

Hamar kommune ønsker brudeparet lykke til i framtida - og gir dem også en liten gave med på veien videre. 

Egen nettside  
Mer om borgelige viglser, kan du lese på en egen nettside som kommuenn har lagt opp. I løpet av neste uke, vil denne siden bli oppdatert med ferske bilder som viser fascilitene i rådhuset og hvordan en vielse kan være. 

Lenke til siden om vigsler     

Lenke til artikkel i Hamar Dagblad