KlatreparkKlatreparken Domkirkeodden kan foreløpig besøkes på deres egen hjemmeside og på Facebook, her vil det komme løpende informasjon om fremdrift og tidspunkt for åpning.

Det er for øyeblikket utlyst stillinger som parkledere og parkvakter for sesongen, stillingsannonse og kontaktinformasjon finnes her.

Det er Aleksander Gamme som står bak initiativet til parken. Gamme er godt kjent som eventyrer og friluftsentusiast. Aleksander er født og oppvokst i Hamar/Furnes, og han har lenge drømt om å etablere en klatrepark her i byen.

- Jeg har lett etter et område, og etter tips fra ordfører Einar Busterud kom jeg i dialog med direktør Magne Rugsveen på Domkirkeodden. Da startet vi en prosess for å se hvordan vi kunne benytte en slik park til å vekke interessen for vår egen lokalhistorie, forteller Aleksander. 

I samarbeid med Anno Museum Domkirkeodden har Aleksander planer om å lage en helt en unik klatrepark. – Parken blir jo liggende på et helt fantastisk område, et av Hamars aller vakreste, sier han entusiastisk. Klatreparken blir altså liggende mellom Domkirkeodden og den gamle campingplassen. 

Tilknytningen til Domkirkeodden gjør historie til et naturlig tema for klatreparken, og løypene knyttes til ulike epoker i Hamars historie. Middelalderen er selvsagt, men også andre epoker, fra jernalder til moderne tid  - Det er så mye spennende historie knyttet til Hamar, sier Gamme. Han presiserer at den tematiske delen er et utviklingsarbeid han anser vil ta omlag 3 års tid før er ferdigstilt. Men allerede fra åpningen vil løypene inneha ulike typer formidling. Deretter blir responsen fra publikum avgjørende for videre utvikling. 

Klatreparken bygges i trærne, med løyper av ulik vanskelighetsgrad. - Vi vil også tilrettelegge for enkelte historisk forankrede aktiviteter på bakken. Et viktig mål er å vekke økt interesse for vår egne lokale historie, spesielt blant de yngre. Her skal det bli gøy for alle fra to til hundre år, sier Aleksander Gamme.

Klatreparken Domkirkeodden sin hjemmeside.

Klatreparken Domkirkeodden på Facebook.