Kick-off med Vanja Blix 8. februar.Hamar bibliotek ved arrangementsansvarlig Therese Enger Andersen har satt i gang et prosjekt i samarbeid med Hamar sentrum, Hamar Husflidslag, Tre nøster, Husfliden og Amalies verden for å inspirere folk til å designe og strikke den nye Hamarkofta. 

Kåringen skal skje i november 2018. 

Vi ønsker å favne bredt når det gjelder alder, kulturell bakgrunn og stil. Målet er å lage en kofte som befolkningen er stolte av og som vil bli brukt, samt lage strikkedille i byen. 

PREMIER:
Vinneren får kr. 5000,- og designet sitt laget som en strikkepakke, samt provisjon av salget på Husfliden, Tre nøster og Amalies verden. Vinneren av kreativ kofte får kr. 3000,-

ALT OM HAMARKOFTA 2018

  • Kofta skal være i voksenstørrelse, til dame eller mann.
  • Kofta kan være helt eller delvis åpen.
  • Kofta skal være strikket helt eller delvis i mønsterstrikk i to eller flere farger.
  • Kofta må være strikket i et garn som er lett tilgjengelig i fysiske butikker i Hamar.

Det må leveres inn en skisse/  grovutkast til oppskrift for den strikkede størrelsen (notater med bl.a. mål og maskeantall brukt i modellen). Kofta og mønsteret må leveres til biblioteket – innpakket i f.eks. en pose. Legg ved navn, adresse, telefon og e-post og gjerne en beskrivelse av kofta. Ferdig design eller ferdig kofte må ikke publiseres før 1.desember.

Juryen plukker ut inntil 10 kofter før de legges ut til avstemning blant befolkningen.

Kriterier for Kreativ Kofte 2018

  • Størst mulig kreativitet når det gjelder farger, mønster, materialbruk (gjenbruk) og form. 
  • Den må kunne brukes som et plagg. 
  • Ingen krav om mønster. 

PÅMELDING:
Via skjema på Hamarkofta på Facebook eller www.hamar.folkebibl.no eller du går rett til skjema her.

FRISTER: Påmelding:15. mars. Innlevering av kofte: Innen 1. november 2018.

STRIKKEKAFEER:
For at folk skal kunne møtes for å utveksle ideer og motivere hverandre gjennom hele perioden har er det satt opp tidspunkt for strikkekafeer i hele byen, blant annet Gravdahl, Tante Gerda, Jordbærpikene, Hamar bibliotek, Hamar Husflidslag og Larsen. 

Det er laget en Facebookgruppe, «Hamarkofta2018» , der all info, bilder og kalender er blitt lagt ut.

I juryen sitter Einar Busterud, ordfører, Elisabeth Hustad, Hamar Husflidslag, Anne Dobloug, Hamar sentrum, Svein Ørsnes, Tante Gerda, Koftebruker og strikkekafèvert,  Therese Slob, Ps Dance og Therese Enger Andersen, Hamar bibliotek.
Strikkejuryen!