Lading startes via appen fra Hamar kommuneVedtaket om at lading av el-biler på kommunale plasser, skal koste noen kroner, ble gjort av kommunestyret allerede i desember 2016. Men en god teknisk løsning har latt vente på seg. Nå er denne imidlertid på plass.

Må bruke mobilen
For å aktivere ladingen, er det helt nødvendig å ha lastet ned Hamar kommunes parkerings-app på mobilen.

- 18.500 personer har allerede gjort dette, så vi tror ikke det skal by på store problemer, sier leder for parkering, Kjell Tore Lunde.

I appen er det nå lagt opp to menyvalg: Ett for å betale for parkering, og ett for den som skal lade el-bilen sin. Man aktiverer da lading på samme måte som man aktiverer parkering.  

Skilt med ladeinstruksjonSeks kroner
Å lade bilen vil koste seks kroner som en oppstartskostnad, og deretter seks kroner per time. Når man vil avslutte ladingen, gjøres også dette fra app-en.

- Vi har satt opp plakat med enkel instruksjon på parkeringsplassene. Dette skal ikke være veldig innviklet. Alle ladepunktene er dessuten merket med tall og bokstav slik at brukerne tydelig ser hvor de plugger inn strømkontakten, sier Lunde. 

Oversikt over ladestasjonene: 

  • Ladepunkter på 8-meteren (Ved Mjøsa): 1A, 1B, 2A OG 2B
  • Ladepunkter i p-huset på Østre torg: 3A, 3B, 4A, 4B, 5A og 5B
  • Ladepunkter i p-huset på Vestre torg: 6A, 6B, 7A, 7B, 8A, 8B, 9A, 9B, 10A, 10B og 11A
  • På Johannesenløkka er det også muligheter for å lade el-bil. Der koster det foreløpig ingen ting å lade el-bilen, men betaling via mobil vil komme også her.