Knut Øien med posttralla slik vi kjenner ham.Nå blir han pensjonist, og han har blitt gjort skikkelig stas på.  

Knut Øien har Downs syndrom, og han startet som postbud i kommunen tilbake i 1986. Da var han 21 år. Lite visst både han og kommunen den gang at forholdet skulle bli både livslangt og svært godt. 

Siden oppstarten har det blitt utrolig mange brev og pakker som Knut har hentet og levert rundt i Hamar. Hver dag, året rundt. Alltid til å stole på. 

Knut Øien klargjøres til TV2- Rundt regnet 180.000 kilo med post, antydet kontorleder Sindre Molstad på avslutningsfesten i rådhuset. 

Mange gaver og mange gode ord
Knut har trivdes med post-oppgavene og kollegaene sine i alle år. Ikke rart at kantina var full da alle ville takke og gjøre stas på pensjonisten. Til og med TV2 var til stede og Hamar Arbeiderblad. Og rådmann og ordfører, som Knut selvsagt er på godfot med.  

Flere gavekort, blomster og Ham Kam-utstyr ble Knut til del. Og han holdt takketale og spiste bløtkake med alle sammen.

Knut Øien og Einar Busterud- Knut har vært Hamar kommunes mest trofaste og pliktoppfyllende kollega. Han har jeg kunnet stille klokka etter, sier ordfører Einar Busterud.

Valgte det selv
Nå står en ny milepæl for døra. Til påske blir Knut Øien pensjonist etter å ha valgt det selv. Rundt juletider bestemte han seg. Postgangen hadde krympet i disse digitale tider, og han var blitt litt mer sliten, sa han. 

Knut Øien og det lange kakebordetRådhusets vektklubb, som ukentlig har notert vekta i 16 år, kunne riktignok melde at Knut nok var den som var flinkest til ikke å legge på seg. Men det er rart med det. Med tida er det fint å gjøre andre ting og. 

Rådhuset og andre steder på postruta vil nok bli mye besøkt fortsatt, sier Knut. Men ikke hver dag. Nå skal det bli mer tid til musikkgruppa Musikalis, håndball og fotball.

Hamar kommune takker Knut Øien for fabelaktig innsats i alle år!!