Klargjøring av turposter 2018 med Magne Smeland fra Vang OL, Terje Malm fra Hamar OK og Stine O. Kirkevik, Frisklivssentralen.Stolpejakten går ut på å finne 50 stolper sentralt plassert i kommunen. Stolpejakten i 2018 har 30 poster sentralt i Hamar, åtte på Gåsbu og 12 på Ridabu. Besøket ved stolpene registreres enten manuelt eller digitalt etterhvert som man besøker de ulike stedene. NB! Stolpene på Gåsbu er klare fra 10. juni.  

Det nye i år, er at i forbindelse med Det europeiske kulturminneåret 2018, så er 26 av stolpene plassert ved kulturminner. 

Hjelp til å komme i gang med Stolpejakten??? 
Bli med Frisklivssentralen på jakt etter stolper i Hamar sentrum fredag 25.mai.  Oppmøte utenfor hovedinngangen i Ankerskogen svømmehall kl 10.00. Du får hjelp til å laste ned app’en fra kl 9.30 i kaféen i Ankerskogen. Tilbake i Ankerskogen senest kl 12.00.

Lett å laste ned app på mobilen
For 2 år sida startet vi opp med digital kvittering via mobilen på urbane turposter i Hamar, som da ble del av den nasjonale Stolpejakten. Dette ble raskt en suksess, og i år regner vi med at enda flere vil bruke appen til Stolpejakten og scanne QR-koden, som hver stolpe er utstyrt med .Appen kan lastes ned fra AppStore og Google Play.

Turpostene er på stolper som er malt grønne øverst. Selv om Stolpejakten er digital, vil det selvfølgelig være mulig å kvittere i trykksaken på vanlig vis - alle poster har stifteklemme.

Det går også an å foreta en registrering via nettsiden stolpejakten.no. Både i app-en og på nettsiden til Stolpejakten, får du informasjon om kulturminnene.

Hent deg et kart-folder
Alle postene er samlet og merket av i en fin, trykket folder. Her går også vanskelighetsgraden for hver post fram av merkingen. Kart-folderen som viser hvor stolpene er plassert, blir nå spredd i kommunene. Du kan hente deg denne gratis i kommunens servicekontor, på biblioteket, på turistkontoret, i sportsbutikker og hos HHT-butikken på Østre torg i Hamar. Eller du kan laste ned fila her på nettsiden.

Passer for alle
Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet. Stolpejakten skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet, og er dessuten et helt gratis tilbud.

Sesongen varer til og med 1. oktober. 

Premier i år også
To årskort i Ankerskogen svømmehall og to gavekort a 500 kroner trekkes ut blant deltakerne. I tillegg blir det også i år deltakerpremier til barn og unge til og med 16 år, som har tatt minimum 30 av postene. Premiene her er gott av Ankerskogen svømmehall og Sparebank1 Østlandet. 

Kontaktpersoner for Stolpejakten i Hamar  kommune er:

  • Stine Olsen Kirkevik, Frisklivsentralen 912 48 598
  • Magne Smeland, Vang OL 913 79 024
  • Terje Malm, Hamar OK  905 22 930

Margrete Ruud Skjeseth i HHT viser fram turmål i alle fire kommuner på Hedmarken. I nabokommunene
I Løten, Stange og Ringsaker kommune er det også muligheter for å ta poster. Disse kommunene byr på 10 poster hver. Med andre er det mange flotte turmål å besøke. Husk at alle kart-foldere ligger ute på Servicekontorene i kommunen og på nettsiden til kommunene. Deltakelsen er gratis.

Turer i Ringsaker (Lenke til pdf)
Turer i Løten (Lenke til pdf)
Turer i Stange (lenke til pdf)

Lenke til nettsak hos Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT)
Kontakt HHT: Margrete Ruud Skjeseth, mobil 948 45 848.