Boktipset 10.april 2018  Rita

Et knippe «eksotiske» krimtips….

 

 

Mads Peder Nordbo

Jenta uten hud.

(2018)

«Krim noir» fra Grønland

 

 

 

 

 

 

 

Tom Egeland sier om boka (VG 17/2-18): «Bokens styrke er verken krimintrigen eller språket, men den intenst troverdige og sosialrealistiske skildringen av et grønlandsk samfunn i oppløsning.» «Jenta uten hud» består av store deler klassisk krim og etterforskning ispedd thrillerens intense spenning – men like mye besk samfunnskritikk. Som bokens tittel mer enn antyder, er ikke dette en roman for sarte sjeler.»

 

 

 

 

Jógvan Isaksen

Blid er sommarnatta

(2018)

«Nordic noir» fra Færøyene

 

 

 

 

 


                                                                       
                                             
                                                                                  
 

«Journalist Sonja Pætursdóttir blir funnen død ved foten av Stødlafjall. Politiet meiner det er eit uhell, men journalisten Hannis Martinsson, er ikkje så sikker. Da han kort etter finn Sonjas nære venn død, er han overtydd om at det er ein samanheng mellom dei to dødsfalla.»

(Forlagets omtale)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morten M. Kristiansen

Mord og mysterier i Østerdalen

(2018)

 

 

 

 

 

 

«Den tidligere bilmekaniker og uteligger Biggen, Oslo-gutten fra Nydalen, ønsker å følge Rousseaus ord om å vende tilbake til naturen. Det fører ham med sin sin Chevrolet Bel air 1957-modell til Atna i Østerdalen, hvor han får leie et ubebodd hus. Det blir imidlertid langt fra et fredfullt opphold i uberørt natur.» (Forlagets omtale)

  Boktipset 10.april 2018   (Rita)

 

 

Tobakkshandleren

Robert Seethaler

(2017)

Ny bok fra forfatteren av  den

kritikerroste «Et helt liv»

 

 

 

 

 

 

 

Året er 1937. 17-årige Franz flytter til Wien der han får seg jobb hos  tobakkshandleren Otto Trsjnek. En av stam-kundene er den aldrende Sigmund Freud. Franz og Freud utvikler et nært vennskap  samtidig som  de politiske forholdene i landet  endrer seg drastisk. Nazistenes inntog tvinger flere enn Franz til å ta avgjørende valg for livet.   

 

 

Elster, Andresen, Dahl

 

Per Schreiner

(2017)

 

 

 

 


                                                                       
                                             
                                                                                  
 

Seterbua som engang lå ensom og avsidesliggende på fjellet, er etter noen tiår blitt til et vidstrakt hyttefelt der familien i flere generasjoner tilbringer noen ferieuker i året. Med mørk humor skildres hyttelivet på godt og vondt. Sagt på en annen måte: Hytta – himmel eller helvete….?