Bordet er laget av elever ved VG2 betong ved Stange videregående skole, i tett samarbeid med Betong Øst. Elevene har selv stått for alt fra ide og tegning til konstruksjon, betongresept og utførelse. Bordet er plasstøpt med betong som er utviklet av elevene i samarbeid med Betong Øst. Resultatet er et miljøvennlig og robust bordtennisbord som tåler å stå ute hele året.Skilt

Hamar kommune var i kontakt med Stange vgs i forbindelse med at de ønsket seg flere aktivitetsmuligheter på torgene i byen, da bordtennisbordet kom opp som ide.   

Faglærer Andre Rønningen ved Stange vgs sier det gode samarbeidet med bedrifter gjør at elevene blir godt integrert i fagmiljøet, og får en unik dialog med arbeidsplassene. Som et resultat av dette har alle elevene fått læreplasser.

 

Yrkesfagenes år 2018

Arbeidslivet trenger flere med yrkesfagsutdanning enn det vi utdanner nå. Samtidig er det behov for flere læreplasser ute i bedriftene for å utdanne de nødvendige fagarbeiderne. Yrkesfagenes år er en kampanje som skal fremme yrkesfagene som en attraktiv utdanningsretning og samtidig legge til rette for flere læreplasser.

Andre Rønningen fra Stange vgs og Turid Borud fra Hedmark Fylkeskommune tester ut bordet på Østre torg med mye latter. Morten Haug fra avdeling bydrift i Hamar kommune sier at bordtennisbordet er en del av flere tiltak for å få flere aktiviteter og liv på torgene i sentrum, og er veldig fornøyd med resultatet. Han har selv bakgrunn fra yrkesfag, og mener det er nyttig å ha en fagutdanning som utgangspunkt. 

bordtenniskamp

 

Det å ha praktisk erfaring og selv kunne utføre et håndverk gir et stort fortrinn videre i arbeidslivet, og det finnes mange muligheter som mange kanskje ikke er klar over. Både videre utdanning, mesterbrev og spennende jobbmuligheter kan være fremtiden for den med fagutdanning som grunnlag.

Elever, lærer og de andre involverte er veldig fornøyd med prosjektet, og at bordet er på plass på torget til både glede og nytte for alle.

 

   

   

     

Vil du spille bordtennis? Det ligger baller og racketer ute ved bordet, så her er det bare å ha det gøy! 


Her kan du lese mer om yrkesfagenes år 2018:

Worldskills Norge - Yrkesfagenes år er i gang

Hedmark fylkeskommune - Yrkesfagenes år 2018