Beslutningen om å ta ut bruløsningen for det vestlige alternativet føyer seg inn i rekken av beslutninger som forenkler planprosessen og skaper rom for byutvikling. For Hamar kommune var forsikringen om traséalternativ uten bro svært velkommen, etter at kommunestyret tidligere vedtok at bro er uakseptabelt. 

-Kommunestyret stod samlet om en jernbane uten bro og vi er veldig fornøyd med å ha fått en avklaring fra statsrådene, sier ordfører Einar Busterud.

F.v. Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen, prosjektsjef Bane NOR Lars Eide, ordfører Einar Busterud, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, prosjektdirektør Bane NOR Anne Siri Haugen og varaordfører Knut Fangberget

Planprogram og utstilling i ByLab

Planprogrammet for jernbanen skal foreligge kommunestyret i høst, og legges deretter på høring. I denne perioden vil Bane NOR ha en ny runde med arrangementer i ByLab. Fikk du ikke med deg utstillingen som Bane NOR hadde i juni, er den fortsatt tilgjengelig utover sommeren. ByLab ligger ved siden av NAV i Triangelgården i Hamar sentrum.