Sommervertene Eline Frydenlund og Julie Grindborg syns det har vært givende å få tilbakemeldinger på byutviklingen i Hamar. Noen er brennende engasjerte rundt enkelte prosjekter, mens andre kommer innom for å få oversikten over hva som skjer i byen. Ikke minst kommer det stadige innspill på hva de besøkende ønsker seg i Hamar. En av deres oppgaver er å samle og systematisere alle tilbakemeldingene de får i sommer.

-Vi sitter nå og samler alle tilbakemeldingene. Det er flere ting som går igjen, samtidig som det kommer kreative innspill. Mange er opptatt av sentrumsutvikling i form av butikker og økologi. For eksempel har vi fått ønsker om isbutikk, og det er jo ikke rart i denne varmen, sier Julie Grindborg.

Suksess i vinduet
Eline Frydenlund (t.v) og Julie Grindborg er fornøyd med engasjementet til de besøkendeSpesielt muligheten for å legge igjen en tilbakemelding på vinduet har vært en stor suksess. I løpet av en uke har vinduet blitt tildekket av post it-lapper i alle regnbuens farger. På vinduet står det spørsmål som «hva er du kjempefornøyd med i Hamar sentrum?» og «hva ville fristet deg til å bruke fritiden din i sentrum?» - og forbipasserende stanser stadig opp.

-Inntrykket er at initiativets settes pris på. Det er en fin invitasjon til å si meningen sin og det virker som om mange leser de andre meningene som allerede står der. Det trekker også folk inn til utstillingene vi har. Vi fikk også en tilbakemelding fra en turist som syns det var et så godt tiltak at vedkommende skulle ta det med seg tilbake til Stjørdal – og det er jo veldig morsomt, sier Julie.

Bane Nor, Tjuvholmen og oversikt
Selv om det ikke er noen nye utstillinger i sommer, er fortsatt interessen for å se de eksisterende utstillingene tilstede. Spesielt Bane Nors jernbaneutstilling er godt besøkt.

-Bane Nors utstilling er nok den utstillingen som vekker mest interesse, men Tjuvholmen er også viktig for flere. I tillegg er de fleste som er innom opptatt av å kunne få oversikten over hva som skjer i byen. På ByLab er det enkelt å få oversikten, sier Eline Frydenlund.

ByLab er åpent mandag til onsdag og fredag mellom 10 og 14, torsdag 10 til 18 og lørdag 12 til 16.

Noe av det man kan se på ByLab