SAMMEN OM OPPMUNTRING: Det er viktig å være greie med hverandre og å oppmuntre andre. Det gjør Storhamar skole masse av!  FOTO: STORHAMAR SKOLESkal målet nås, må det jobbes målrettet. I september ble den vanlige timeplanen satt til side ei hel skoleuke, og tida ble satt av til oppmuntrende innsats og ulike trivselstiltak. Både trinnvis og på tvers av aldersgruppene.   

Ord om vennskap
Alle skoledagene startet med ord om vennskap. Disse handlet om det å være venner, og de snakket om hva det betyr; hva venner gjør og hvordan de kan se, hjelpe og oppmuntre hverandre. Også leksene hadde fokus på hvordan de kunne oppmuntre de andre rundt seg. Noen var rundt i nabolaget og gjorde hyggelige ting for dem.

Elevene hadde også en slags oppmuntringsbingo der de markerte/krysset av hver gang de ga noen en klem, hjalp til hjemme eller var sammen med noen de vanligvis ikke brukte å omgås så mye. Jo mer av slik aktivitet, desto bedre. Flere venner, mer samhandling og bedre vennskap var målet!

Gjorde ting sammen
En del aktiviteter ble også lagt opp slik at alle elvene gjorde ting sammen. Tirsdag gikk hele skolen til Ankerskogen for å ha en aktivitetsdag der de fant på mye fint sammen. Her tok fadderne seg av sine fadderbarn hele dagen. (Eldre elever er faddere for de nye yngre på skolen.) 

I løpet av uka malte også elevene hvert sitt hjerte på lerret, og alle disse hjertebildene samles nå til et stort felles hjerte som skal opp på en av veggene på skolen. 

Hvert friminutt hadde de musikk i skolegården, og det ble øvet på Blim-E-dansen der åtte elever fra 6. og 7.trinn fungerte som instruktører. Dansen er fengende og inviterer nettopp alle til å bli med!

På Stortorget
Mandag 24. september var de alle samlet på Stortorget i Hamar. Til sammen var de nærmere 400 ansatte og barn der! Dagen startet med at de alle stilte seg opp i formasjon til bokstavene HEI. Dette ble festet til film gjennom dronefotografering, og bildet vil nok bli brukt i ulike sammenhenger. Etterpå hadde de en liten konsert med fire sanger om vennskap før de danset Blim-E-dansen foran alle frammøte som tilfeldigvis var der akkurat denne dagen. 
    
Elevene på 6. og 7.trinn hadde også laget hvert sitt oppmuntringskort som ble delt ut til publikummet denne mandagen. 

- Det var hyggelig med en god del folk på torget; både besteforeldre, foreldre, tanter og onkler. I tillegg var det en del forbipasserende som tok en pause og hørte på oss. Vi fikk på den måten en fantastisk avslutning for oppmuntringsuka vår, forteller assisterende rektor Leena Marjut Krognes.