20.november var det duket for den tredje temadagen om jernbanen i Bylab Hamar og to episoder av «Byprat» - den uformelle samtalen mellom innbygger og sentrale personer i Hamar kommune.

Mest besøkt var «ungdomsdagen», hvor ungdom og unge voksne fikk møte Bane NOR og stilt de spørsmålene de satt inne med. Det ble nyanserte diskusjoner rundt temaer som klima, miljø, jordvern og byutvikling. Arrangementet ble avsluttet med en paneldebatt hvor representanter fra ungdommen selv deltok.

Paneldebatt i Bylab Hamar

-Vi syns det er spesielt gøy at ungdom engasjerer seg. Det er en gruppe som vi ønsker å høre mer av – hva de ønsker og hvilke tanker de har om byutvikling, sier byutvikler Guro Vestvik.

Gårsdagens Byprat bar også preg av dagsaktuelle temaer som jernbane, sentrums- og boligutvikling. Samtidig var det en uformell tone med prat om alt og ingenting.

-Byprat er en uformell diskusjonsarena hvor det er stor takhøyde. Folk kan snakke om det de vil og få svar på de spørsmålene de sitter på. Noen temaer går igjen, men det er absolutt et bredt spekter av temaer folk interesserer seg for, sier Guro.

Fremover
Neste uke avholder Bane NOR sin siste temadag for denne gang. Temaet er «Jernbane som samfunnsutvikler» og avholdes tirsdag fra 15.00 til 18.30 i Bylab Hamar. Neste episode av Byprat avholdes som vanlig klokken 11:00 til 12:00. Denne dagen kan du møte Næringssjef Svein Frydenlund.

Se hele programmet til Bylab på www.hamar.kommune.no/bylab. Følg gjerne med på www.facebook.com/bylabhamar.

 

NB: Husk høringsfrist for planprogram jernbane 15.desember. Les mer på www.hamar.kommune.no/jernbane