HEDRET PÅ SCENEN: Truls Pedersen hadde æren av å introdusere årets HamarNisse Lars Nordeng på scenen på Stortorget lørdag. FOTO: LARS MARTIN BØE En nisse kan være så mangt. Til tider brukes begrepet på noen som ikke forstår ting, men i all hovedsak er det forbundet med noen som er snille, og som gir noe, til noen. Og Hamar kommune ønsket å bruke begrepet som en hedersbetegnelse på nettopp dette; en som er snill og som gir noe – til andre, og da særlig barn og unge i Hamar kommune.

Juryens begrunnelse
Juryen fikk inn sju forslag, og forteller at den ene kandidaten pekte seg så tydelig ut at her var det ingen tvil om hvem som skulle bli årets HamarNisse. Det måtte bli Lars Nordeng. 

I nesten 10 år har han jobbet for at barna, nå ungdommen, skal oppleve mestring både på og utenfor bana; henholdsvis som fotballtrener og håndballtrener for 05-gutta i Storhamar IL.  Vinneren beskrives som engasjert, varm, inkluderende, tilstedeværende ildsjel og rollemodell for barna som gir dem gode verktøy til bruk også senere i livet. Han gir også mye til foreldrene med sin kompetanse og lagidrettsfilosofi.

Stolt utdeler og glad mottaker
Hamar Kommune har et sterkt fokus på barn og unge, og er stolte av å kunne tildele Lars Nordeng tittelen som historiens aller første HamarNisse. 

- Jeg syns jo det er litt stas. Såpass må jeg innrømme.sier Lars Nordeng selv.
- Både gøy og litt flaut samtidig. For det er jo ikke jeg som er viktig oppi det hele, det er det unga som er. Jeg har jo i ettertid forstått at den «jobben» som legges ned tydeligvis betyr noe for store og små. I Hamar er vi heldige, for det er mange som gjør den samme jobben som jeg gjør, på ulike arenaer, sier han.

HamarNissen fikk fortjent en sjekk på 5000,- kroner som ble utdelt foran flere tusen frammøtte.

HamarNisse Lars Nordeng med gutter 05 i Storhamar.
Hamar kommune gratulerer nok en gang med prisen, og takker også alle som møtte fram i Hamar sentrum lørdag og gjorde denne førjuldagen så magisk og flott. 

På vår Facebook-side finner dere flere bilder fra advents-lørdagen med julegrantenning.