Marianne Buvik og Kari Jæger er klare til  å vaksinere unge.Vaksinering i Hamar:
Hamar kommune tilbyr vaksine til ungdom mellom 17 og 19 år.

  • Mandag 4. mars og mandag 11. mars.
  • Pris: kr 500,-. Betaling kun med betalingskort. Ikke kredittkort.
  • Begge dager fra 14.00 - 17.00. 
  • Sted: Hamar rådhus i 1.etasje
  • Påmelding skal skje her på nettsiden
  • Fristen for påmelding er 12. februar. Påmeldingen er bindende og man må betale hvis man ikke møter opp til avtalt tid.

Ved spørsmål, kontakt Marianne på mobil 902 69 665.
Helsesøstrene Kari Jæger og Marianne Buvik (bildet) håper mange vil benytte seg av tilbudet, selv om det koster å vaksinere seg. Siden de klarer å samle vaksineringer på samme dag, er prisen lavere enn den ellers ville ha vært. Vaksinen anbefales for øvrig av Folkehelseinstituttet.

Særlig utsatt gruppe
Helsesøstrene forteller at personer i alderen 15 – 25 år er spesielt utsatt for smitte. Ikke alle blir syke, men de kan smitte andre. I russetida er man kanskje særlig utsatt. Dette fordi en kombinasjon av tett samvær med andre, festing med høyt alkoholforbruk og lite søvn, gjør at russen og andre ungdommer blir mer mottakelige for smitte med meningokokkbakterien. Røyking, også passiv røyking, svekker motstandskraften og øker smittefaren og faren for å utvikle alvorlig sykdom.

Nyttig ved utenlandsreiser
Flere land, blant annet USA, Storbritannia, Australia, Brasil, stiller krav om at utvekslingsstudenter er vaksinert med meningokokkvaksine. Vaksinen kan derfor være lur å ta, ikke bare med tanke på russefeiringa, men også hvis man skal utenlands med det første.

Beskyttelsen varer dessuten i flere år. Etter vaksinasjon tar det omtrent to uker før vaksinen gir beskyttelse.

Infoskriv som deles ut på skolene


Påmeldingsskjema:  Start med å velge aktuell dato. Alle felter må fylles ut rett. NB! Info herfra brukes ikke til noe annet og ses kun av Helsestasjonen.