14. mars er det fem år siden åpningen av Hamar kulturhus! Nå er programmet lansert for en storslagen jubileumsfest fra torsdag 14. mars til søndag 17. mars. Det blir fire festdager hvor kulturhuset presenterer et nytt tema hver dag.

- Festen begynner å ta form, sier Mocci Ryen, programansvarlig i Hamar kulturhus. 

Her er programmet:

Hamarama Filmfestival 
er i gang allerede onsdag 13.3. Med 80 forestillinger på 5 dager der det vises 40 kvalitetsfilmer i mange sjangere.

Torsdag 14.mars
Har du ikke vært i Kulturhuset før? Er du nysgjerrig på hva huset brukes til i hverdagen? Festdagene sparkes i gang med «åpen dag».  Opplev hvordan salene benyttes av lag og foreninger, og hvordan kostymene til en forestilling blir laget i Teater Innlandet.

Denne dagen åpner også Innlandsutstillingen. I klubbscenen spiller «up and coming» artistene Halie, Moyka og Iris, før Dex Carrington fyller Kirsten Flagstad-salen med energifull stand-up på kvelden. I Kulturhuspassasjen kan du lytte til musikk og nyte forfriskninger i musikkafeen.

Fredag 15. mars
Enten du liker danseband, latinamerikanske toner eller EDM og Hip Hop, kan vi garantere en festfylt aften. Artister av nasjonalt kaliber spiller opp til fest, og det blir rom for dans av alle slag. Du trenger ikke å velge, for konsertene alternerer i tid og sted så du kan oppleve alt på én og samme kveld! Anne Nørsti, Dalakopa, Spelloppmaker og Larz Kristerz er noen som sikrer god stemning denne kvelden.

Lørdag 16. mars
Lørdag blir fullspekket med arrangementer fra morgen til kveld. Formiddagsprogrammet er en gratis gavepakke toppet med blant annet Lørdagsbarn for de minste, boller, brus & bøker, workshops i digital foto, akttegning og arrangement med Hamar Game Collective.

Sliten forelder? I Passasjen kan du nyte dempet musikk, ro og servering. Lørdagen byr også på et gjensyn med kjente og etablerte serier i Hamar kulturhus; Hamar midt i væla, lydhør og Intimkonserter på kvelden.

Noe du ikke har sett på mange mils omkrets før - Burlesque i Kulturhuset!
Burlesque er en grovkornet og humoristisk revyform, ispedd sensualitet, flørting, glitter og glamour. Burlesque har sin opprinnelse fra 1880-tallet og Victoriatidens vaudeville-scener. Det handler om minimale kostymer, kvinners former, og andre scenekunstnere som pain solution og contortion artists. Ta del i showet! Her kan publikum selv gå fra aktivitet til aktivitet; lykkehjul, casino, få fremtiden spådd og masse mer. Arrangementet har 20 års aldersgrense. Bli med inn i et univers der alt kan skje!

Søndag 17. mars
I søndagens formiddagsprogram blir det storfint besøk av blant annet Vertavo i "Klassiske øyeblikk" og to forestillinger med Teater Innlandet.

På kveldstid blir det aktivitet i Klubbscenen for de yngre før kveldens store begivenhet hvor Karpe avslutter festen for denne gang.

Her er noen bilder fra åpningsfesten for 5 år siden (alle foto: Kilian Munch)

Dronning Sonja var til stede ved åpningen i 2014

Hilde Hummelvoll og Kåre Magnus Bergh ledet åpningsshowetAnders Baasmo Christiansen deltok under åpningen

AURORA var en ganske ukjent artist da kulturhuset åpnet

Silje Nergård var selvskreven gjest

Atle Antonsen (fra Lillehammer) hadde skrevet en ny Hamar-sang til åpningen

Ole Edvard Antonsen kom også hjem til Hamar til kulturhusåpningen

Mari Silje og Håkon Samuelsen sto på scenenSpent publikum i det nye kulturhuset 14. mars 2014