VELKOMMEN TIL BYLAB: Julie Grindborg, Guro Vestvik og Helge Prestrud er nå omgitt av utrolig mange forslag til hvordan Ankerhagen kan bli utformet. Kom innom og kikk du også!  FOTO: HAMAR KOMMUNE Det har kommet inn over 40 forslag i konkurransen, fra anerkjente og spennende arkitektkontorer fra hele Norge, Norden og Europa for øvrig.

Her kan du se alle bidragene samlet.

Alle forslagene er utstilt i Bylab Hamar i perioden 5. februar - 8. mars. 
 

Arrangementet finner du her.


Hva er folkets favoritt?
Vi oppfordrer til å gjøre seg opp en mening ved å se utstillingen i Bylab. Der kan du legge igjen din «stemme» og dine kommentarer. Juryen som er nedsatt, får vite hva som er innbyggernes mening, men juryen gjør en uavhengig vurdering.
 

Åpningstider for utstillingen i Bylab

  • Mandager kl 9-15

  • Tirsdager kl 9-15

  • Onsdager kl 9-15

  • Torsdager langåpent kl 9-18

  • Fredager kl 9-15

  • Lørdag 9. februar kl 12-16

Utsillingen er stengt for publikum under jurymøter: onsdag 6., tirsdag 12., torsdag 14. og tirsdag 26. februar.


Om Ankerhagen
Med Ankerhagen ønsker Hamar kommune et boligområde for "det gode, grønne livet", med enkel, miljøvennlig kommunikasjon, et mangfoldig fellesskap og mulighet for et innbydende hageliv midt i byen.

Interessant arkitektur, innovative, klimanøytrale og miljøsmarte løsninger blir trukket fram i premissene for konkurransen. Ankerhagen skal ha minimum 200 boenheter og være attraktivt for alle familietyper. Fellesløsninger og gode uterom er viktig, og utformingen må ta hensyn til omgivelsene.

Prosessen videre
En vinner i arkitektkonkurransen kåres i løpet av mars. Deretter antas at reguleringsplanen vil være ferdig i løpet av høsten 2019 og at en trinnvis bygging kan starte etter det.

ankerhagen logo