Kunstneren Ingunn Dybendal var selv til stede under avdukingen. Hun kommer fra Flisa, og er godt kjent på Hamar.

- Jeg har vært mye her i byen og synes det var fantastisk gøy å få lage et verk som skal være en hyllest til Hamar. Jeg håper verket vil engasjere og at byens innbyggere vil sette pris på det.

Gårdeier Thorleif l. Sørhol Nielsen er i siste fase av oppussingen av Casablanca, og dette kunstverket ble kronen på verket. Også Sørhol Nielsen håper Hamars innbyggere vil bli glade i det nye motivet.

Ordfører Einar Busterud tellet ned sammen med publikum, og maleriet ble avduket til stor jubel og applaus.

Det nye veggmaleriet på Casablanca er malt av Ingunn Dybendal

Les mer om Ingunn Dybendal her.

I pressen om kunstverket:
Hamar arbeiderblad, lederartikkel 12. februar
"Kunsten vekker begeistring", Hamar arbeiderblad 12. februar

 

Levende by
Hamar kommune ønsker at gatekunst kan styrke Hamars identitet, tilføre variasjon og bidra til et levende sentrum.

Gatekunstprosjektet inngår i kommunens sentrumssatsing og er et samarbeid mellom kulturavdelingen, arealplan, byutvikling og eksterne aktører.

Kunstverkene
"Escudo" er tittelBYVÅPEN: Inspirert av Hamar kommunes byvåpen – orrfuglen i ny drakt malt av spanske Sabek.  maleriet står på Bane NOR's bygg i Stangevegen.en på maleriet i Stangevegen. Bildet på veggen i Singergården er uten tittel. Begge veggene er malt av Sabek, en ung spansk selvlært veggmaler som lever av å male gatekunst på invitasjon fra byer verden over. Sabek har malt i Norge én gang tidligere, i 2015, da han deltok på UpNorth festival og malte i Sulitjelma i Nordland. Av motiver maler han som oftest dyr, som oftest i svart. Prosjektene i Hamar er gjennomført samarbeid med foreningen Urban Samtidskunst ved leder Viktor Rakov Gjengaar. 

Gode erfaringer
Rådmannen vurderer gatekunst som viktig del av den helhetlige satsingen på byutvikling og mener erfaringene er gode så langt. Han har sagt at han ikke vil regulere gatekunst mer enn høyst nødvendig.  

– Vår visjon er å være Innlandets urbane hjerte, og da må tiltakene skape moderne og urbane kvaliteter og inkluderende møteplasser. Gatekunst kan være et viktig element for å oppnå de målene vi har satt oss, sier byutvikler Guro Vestvik. 

Les mer om kunsneren Sabek her.