13 bjørketrær settes sammen - ett i midten og resten rundt.Trærne skal pynte opp foran rådhuset, på Østre torg, i Triangelparken og langs Mjøskanten. Cirka 2 000 fjær pryder bjørketrærne på hver plass. Årets farger er oransje, gul og lyse grønn - i litt ulike kombinasjoner.

- Disse er definitivt synlige i bybildet, og så framt pynten ser bra ut, vil den bli stående til og med to uker etter påske, sier Annebeth Bakker i Hamar kommune.

Dugnadshjelp!
I år er dugnadshjelpere fra Storhamar håndball bredde, rekruttjentene, som har festet fjær til grenene, mens Kommuneentreprenøren har hatt jobben med å kjøre ut trærne og montere dem i en stabil fot. 

- På denne tida av året er det ingenting som blomstrer. Alt står litt i grått og brunt. Vi har derfor latt oss inspirere av mange andre skandinaviske og europeiske byer som pynter til påske. Også her i Hamar er dette nå blitt en flott tradisjon, sier Annebeth Bakker.
 
Det er bare å nyte - god påske til alle! 

Påsketrær kommer opp ved rådhuset.

Bilder fra pyntinga - utført av Storhamar håndball bredde: 

Bilder fra pyntinga - utført av Storhamar håndball breddeBilder fra pyntinga - utført av Storhamar håndball breddeBilder fra pyntinga - utført av Storhamar håndball bredde

Fjærpynt på Koigen.