Uansett om du er innbygger, er hjemme en tur hos familien eller er turist, vil Hamar ha mye å by på. Kanskje kan et besøk på turistkontoret eller nett-surfing om Hamar gi nye impulser for besøk og opplevelser?! 

Turistkontoret vårt på Østre Torg er åpent hver dag om sommeren, og de har oversikt over både aktiviteter og severdigheter i hele regionen. De leier også ut sykler: Damesykler, herresykler, barnesykler og el-sykler; alle med hjelm om du trenger det.

Strandpromenaden
Noe av det vakreste Hamar kan by på, er strandpromenaden. Den strekker seg fra Espern til Jessnes i Ringsaker og er hele 8 km lang. Promenaden er en tilrettelagt tursti; ideell for sykling, spaserturer, trilling og løping. Hele veien nyter du synet av Norges største innsjø, Mjøsa. Det er mye å se og gjøre underveis, så kanskje må strekningen tas i etapper. 

Langs promenaden kan du eksempelvis stoppe opp ved Koigen nærmiljøanlegg, Domkirkeodden og Norsk Jernbanemuseum. Opplev fine strender, ulike naturmiljøer og spennende arkitektur hele veien. Ytterst på Domkirkeodden finner du Geiteryggen, som danner spissen av odden. Dette er et perfekt selfie-sted, med fantastisk utsikt til alle himmelretninger.

Underveis vil du finne benker, steiner og brygger du kan hvile deg på. Et flott lys preger hele dette området, så inntrykkende skifter med været og tida på døgnet.  

Oddenfest (klikk for filmsnutt)
Er du i Hamar 26. juli, må du få med deg Oddenfest. Da fylles Odden, hele Hamars hage, med god musikk, spennende mat, variert drikke og andre aktiviteter som hører til fra klokka 14:00 til natta siger på i 23-tida. Artistene Bjørn Eidsvåg, Amund Maarud & Lucky Lips, Amgala Temple, Anna Rebekka og Gudmund Gimse sørger for stemningen og alt ligger til rette for en unik konsertopplevelse du ikke kan få noe annet sted. 
Målet er å skape en minneverdig sommerkveld som er mer enn bare musikken, varmere enn gradestokken og samlende for dine nære – også på tvers av generasjoner. Et sted der nasjonalt og lokalt møtes, både på og utenfor scenen.

Finn det som passer! 
Hamarregionen har vi ellers et rikt og variert kulturliv med festivaler, teater, idrettsarrangement, show, konserter og utstillinger. Navet i innlandets kulturliv er Hamar Kulturhus. Flott beliggende i sentrum byr det på et tettpakket kulturprogram hele året. 

En gang i måneden fylles Strandgateparken med loppemarked, og beliggenheten ved Mjøsa gjør at alt ligger til rette for vann-aktiviteter, padling og båtturer eller kanskje fiske. I Hamar er det også klatrepark og et flott badeanlegg i Ankerskogen. Hamarregionen ligger dessuten midt i smørøyet hvis du søker mattradisjoner og det gode liv. Rett utenfor Hamar ligger storgårdene på rekke og rad, med en rik kulturarv og et vertskap som byr på seg selv.

- Sjekk bare kulturkalenderen på nett, og du finner garantert noe. 
 


 

Illustrasjon med blomster - Adobe Stock
Illustrasjon med blomster - Adobe Stock