Hver kommune har sin egen kartbrosjyre for turene/Stolpejakten.I Hamar
Stolpejakten går ut på å finne 50 stolper sentralt plassert i kommunen. Stolpejakten i 2019 har de fleste postene på Hamar vest, men det er også poster på Ilseng, på Ingeberg og på Ridabu. Kart-brosjyren kan du få i papir eller laste den ned fra denne artikkelen, men du kan like gjerne finne den digitalt ved hjelp av app’n «Stolpejakten» eller gå på nettsida www.stolpejakten.no

I nabokommunene Løten, Stange og Ringsaker er det også nye turmuligheter. Se alle turene her: 

Stolpejakt i Hamar
10 turposter i Løten
10 turer i Stange
10 topper i Ringsaker

Besøket ved stolpene registreres enten manuelt eller digitalt etterhvert som man besøker de ulike stedene. 

Trykksakene kan hentes i den enkelte kommunes servicekontor, HHT-butikken i Hamar, turistkontoret eller bibliotek.  NB! De postene som ligger høyest blir satt ut senere, se detaljer om dette i trykksakene.

Turforslagene i Stange, Løten og Ringsaker blir også lagt ut enkeltvis på ut.no til sesongstart. Man kvitterer digitalt i DNT SjekkUT-appen eller ved å bruke klippetanga på posten.

Lett å laste ned app på mobilen
I år regner vi med at enda flere enn i fjor her i Hamar vil bruke appen til Stolpejakten og scanne QR-koden, som hver stolpe er utstyrt med .Appen kan lastes ned fra AppStore og Google Play.

Selv om Stolpejakten er digital, vil det selvfølgelig være mulig å kvittere i trykksaken på vanlig vis - alle poster har stifteklemme. Det går også an å foreta en registrering via nettsiden stolpejakten.no
 

Passer for alle
Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet. Stolpejakten skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet, og er dessuten et helt gratis tilbud.

Sesongen varer til og med 1. oktober. 

Premier i år også
Det gis deltagerpremie til barn og unge t.o.m. 16 år som har tatt minimum 60 % av postene (6 turposter eller 30 stolper). Denne premien er en billett til Mjøsbadet (det nye svømmebassenget i Mjøstårnet) i Brumunddal (kan evnt brukes i Moelv) innenfor åpningstidene for publikumsbading. Deltakerpremiene er gitt av Ringsaker kommune og kan hentes i den enkeltes kommunes servicekontor fra 12. august. 

Samarbeid - spleiselag
Turposter på Hedmarken er et stort samarbeidsprosjekt og spleiselag - her deltar frivilligheten med lokalkunnskap og innsats i felten for å finne de gode turmålene og kommunene med penger og administrativ innsats og næringslivet med penger til premier mm. Turpostene skal først og fremst gjøre at stadig flere blir ennå bedre kjent i eget nærmiljø både i egen kommune og i nabokommunene - gjennom aktiv innsats i friluft!  Turposter kan du ta når det passer deg - mellom 1. mai og 15. oktober.

- God turpost-tur! 

Samarbeid: Margrete Ruud Skjeseth i HHT (som koordinerer alle fire oppleggene), Line Kongssund fra Stange kommune, Terje Malm fra Hamar orienteringsklubb, Torgeir Volden fra HHT i Løten, Stine Olsen Kirkevik fra Frisklivsentralen i Hamar, Ingeborg Nordlund fra Ringsaker kommune og Magne Smeland fra Vang orienteringslag.


Lenke til nettsak hos Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT)
Kontakt HHT: Margrete Ruud Skjeseth, mobil 948 45 848.