Hamar bibliotek, avdeling Vang stenges midlertidig f.o.m. mandag 24. juni t.o.m. mandag 30. september. Årsaken er at Hamar kommune bygger om andre etasje av bibliotekbygget på Ridabu for skoleformål. Lokalene skal brukes av Ener ungdomsskole til undervisning for elever med særskilte behov.

Biblioteket i første etasje berøres ved at himling, ventilasjonsrør og lysarmaturer skal byttes ut. Dessuten skal ventilasjonsanlegget for hele bygget skiftes ut. Arbeidene i biblioteket vil pågå i august og september. I forkant av dette må biblioteket tømmes for bøker og inventar. P.g.a. planlagt ferieavvikling i juli er vi derfor nødt til å stenge biblioteket i Vang f.o.m. mandag 24. juni. Det vil i utgangspunktet forbli stengt t.o.m. 30. september, forutsatt at det ikke oppstår forsinkelser i byggeprosessen.

Bibliotekbrukere som vanligvis benytter Vang er naturligvis hjertelig velkomne til å bruke biblioteket i sentrum. Hovedbiblioteket i Hamar kulturhus vil holde åpent som vanlig.

Reservert materiale må hentes på hovedbiblioteket i perioden Vang er stengt. Bøker og annet materiale som er lånt i Vang må leveres på hovedbiblioteket når lånetiden er ute. Innleveringsautomater er tilgjengelige både inne i og utenfor biblioteket.

Fra og med tirsdag 18. juni vil alt du låner i Vang få forfallsdato 15. oktober, med mindre det har venteliste. 

Vang-brukere som er over 18 år og har lånekort har de siste fem årene kunnet bruke avdelingen mellom kl. 06.00 og 22.00 alle dager, uavhengig av betjent åpningstid. Samme tilbud har de siste to årene eksistert ved hovedbiblioteket. Men på hovedbiblioteket er det i tillegg nødvendig å undertegne en skriftlig avtale med biblioteket for å få tilgang utenom betjent åpningstid.

Vang-brukere som de nærmeste månedene planlegger å bruke hovedbiblioteket utenom betjent åpningstid må derfor passe på å underskrive denne avtalen. Dette kan gjøres i betjent åpningstid i Vang fram til og med fredag 21. juni og på hovedbiblioteket hver dag.

Vi beklager ulempene dette medfører!