Miljøagentene ønsker alle lærere og skoleelever fra 1.-7. trinn lykke til med første konkurranseuke! Beintøft er Norges største gå-til-skolen-kampanje og varer fra 2.-29. september.  Den tøffeste klassen vinner hovedpremien på 30 000 kroner! Det er gratis å delta, og alle som er med bidrar til å gjøre verden til et bedre sted ved å sette fokus på hvordan vi kan kjøre mindre bil til skolen! Det er bra for luftkvalitet, trafikksikkerhet, helse og miljø.

Ta utfordringen fra Solvang skole!

Solvang skole er med på kampanjen i år igjen. De har blitt ganske rå på dette og har vunnet priser hvert år, både regionalt og nasjonalt. Rektor ved Solvang skole, Line Schonhowd, utfordrer resten av Hamar-skolene til å henge seg på og bli like gode: "Kan Hamar bli den beste kommunen? Kjør beintøft!"

Det er fortsatt mulig å bli med, trykk på «registrer deg» og meld deg på nå.

Les mer om kampanjen her.

Beintøft

Foto: Melisa Fajkovic

Bidra til en grønnere hverdag

Årets hovedtema er «Gå sammen for fremtiden», som skal reflektere at barn over hele landet samles om å gjøre et tiltak for en grønnere hverdag. Underveis i konkurransen vil det bli presentert et nytt tema for hver uke, med mange spennende oppgaver som skal løses i fellesskap.

Miljørådgiver Lise Urset i Hamar kommune applauderer at skolene er med og fronte kampanjen. Kommunen har ambisiøse klimamål, og vi ønsker alle tiltak velkommen som er med å bidra til å få ned unødig bilkjøring i Hamar, og få sykkelbruken opp. 

Ikke bare er Beintøft sosialt og hyggelig for klassen å være med på, det er også et godt tiltak for å forbedre luftkvaliteten, trafikksikkerheten, helsen og miljøet. De beste klassene vinner fine premier, som skal bidra til videre miljøvennlig aktivitet og komme hele klassen til gode.

Nasjonal vinner: 30 000 kroner til årets tøffeste klasse

Beste klasse per trinn: 1.-7. klasse: 5000 kroner

Beste klasse per fylke: 5 000 kroner

Vinnere av kreative ukesoppdrag: Hver uke deler vi ut 2 000 kroner til vinner av kreative ukesoppdrag: en vinner i 1.-2. trinn, en vinner i 3.-4. trinn og en vinner i 5.-7. trinn.

 

Vi ønsker alle som er med lykke til! Kjør beintøft!

Gå inn på www.beintoft.no for å lese mer om konkurransen og for å melde på klassen din.