Marianne Buvik og Kari Jæger er klare til  å vaksinere unge.Informasjon om vaksinedager:

  • Tid: mandag 4. november og mandag 11. november
  • Begge dager fra 14.00 - 16.30
  • Pris: kr 500,-
  • Betaling kun med betalingskort, ikke kredittkort
  • Sted: Hamar rådhus i 1.etasje

Påmelding:

  • Påmelding via digitalt skjema under
  • Meld deg på i riktig aldersgruppe i nedtrekksmenyen
  • Frist 20. oktober. 
  • Påmeldingen er bindende og man må betale hvis man ikke møter opp til avtalt tid

Det holder å ta vaksinen en gang.

Helsesykepleierne Kari Jæger og Marianne Buvik (bildet) håper mange vil benytte seg av tilbudet, selv om det koster litt å vaksinere seg. Siden de klarer å samle vaksineringer på samme dag, er prisen lavere enn den ellers ville ha vært. Vaksinen anbefales av Folkehelseinstituttet.

Særlig utsatt gruppe
Helsesykepleierne forteller at personer i alderen 15 – 25 år er spesielt utsatt for smitte. Ikke alle blir syke, men de kan smitte andre. I russetida er man kanskje særlig utsatt. Dette fordi en kombinasjon av tett samvær med andre, festing med høyt alkoholforbruk og lite søvn, gjør at russen og andre ungdommer blir mer mottakelige for smitte med meningokokkbakterien. Røyking, også passiv røyking, svekker motstandskraften og øker smittefaren og faren for å utvikle alvorlig sykdom.

Nyttig ved utenlandsreiser
Flere land, blant annet USA, Storbritannia, Australia, Brasil, stiller krav om at utvekslingsstudenter er vaksinert med meningokokkvaksine. Vaksinen kan derfor være lur å ta, ikke bare med tanke på russefeiringa, men også hvis man skal utenlands med det første.

Beskyttelsen varer dessuten i flere år. Etter vaksinasjon tar det omtrent to uker før vaksinen gir beskyttelse.

Her kan du lese infoskriv som er delt ut på skolene

 

Har du spørsmål?

Ved spørsmål kan du kontakte Marianne eller Kari på mobil 902 69 665 / 924 37 158.

 

Påmelding:


 

Skjemaet ber om følgende personopplysninger: fødselsnummer, navn, e-postadresse og mobilnummer. Ved å samtykke gir du nødvendig tillatelse til at Hamar kommune kan lagre opplysningene i pasientjournal som sendes nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK, samt å kontakte deg angående denne timeavtalen. Opplysningene skal ikke brukes til annet enn formålene som er angitt ovenfor. Ditt samtykke kan når som helst trekkes tilbake ved å kontakte smittevern@hamar.kommune.no.