Så glade blir elevene ved Prestrud skole av gatekunstenElever ved Prestrud skole sier de blir glade av det nye kunstverket på skoleveggen. Prestrud er én av tre skoler i Hamar som er dekorert med gatekunst.

Alle 8.-klassingene i Hamar har vært med og malt skoleveggene sammen med kunstneren Peacetu. Han er opprinnelig fra Brasil, bosatt på Skarnes.

Teori og praksis
Hver skole har jobbet sammen med kunstneren en hel uke. Først med undervisning om gatekunst og så ute sammen med kunstneren på Ajer ungdomsskole, Prestrud skole og Ridabu skole. Elever og rektorer er kjempefornøyde.

 - Mye kulere enn før. De har brukt veldig fine og friske farger, ser nesten ut som 3D. Og de øynene er til å bli glade av, kommenterer elevene vi møter på Prestrud skole. 

Byutvikling
Prosjektet er en del av Den Kulturelle Skolesekken (DKS) og inngår i Kulturavdelingens arbeid med byutvikling. - Vi har allerede gatekunst i sentrum: i Stangevegen, på Grandsenteret og Casablanca, opplyser rådgiver Randi Kongsli i Kulturavdelingen, som mener det er viktig at barn og unge får erfaring med ulike typer kunst.

- Å ha en levende kulturkommune med et variert kunst- og kulturtilbud er ett av målene, forteller Kongsli. – Vår visjon er å være Innlandets urbane hjerte, og da må tiltakene skape moderne og urbane kvaliteter og inkluderende møteplasser. Gatekunst kan være et viktig element for å oppnå de målene vi har satt oss..

Les mer om kunsneren Peacetu her.

Hamar-elever maler gatekunst på Ridabu skole

Murveggen på Ajer ungdomsskole har fått helt nye farger

Gatekunst på Ajer ungdomsskole