Stolpejakten i Hamar er en del av konseptet Turposter på Hedmarken, et samarbeidsprosjekt på tvers av kommunene Hamar, Ringsaker, Stange og Løten. 50 stolper ble satt ut i Hamar før sesongen, og mange har deltatt ivrig i jakten.

UtdelingHele 4912 deltakere har registrert seg i år, noen i appen og noen ved å levere inn kartet. Det betyr ny rekord i antall deltakere. Stolpejakten er en nasjonal aktivitet som engasjerer mange, og har blitt en hobby for flere av deltakerne. Margrete Ruud Skjeseth i Hamar og Hedmarken turistforening (HHT) forteller at noen deltakere reiser langt for å jakte på stolper, også utenfor egen kommune. Stolpejakten i Hamar er et samarbeid mellom HHT, Hamar kommune, Frisklivssentralen, Hamar O-klubb og Vang O-lag.

Både app og kart

Stolpene kan registreres enten i app eller ved å klippe i papirkartet. Kommbinasjonen av app og kart er helt bevisst, arrangørene vil nemlig at tilbudet skal nå bredt ut, og at alle skal kunne delta. Både skoleklasser, familier, mosjonister og andre kan benytte seg av tilbudet. Søndagsturen eller skoleturen blir ekstra spennende når man må jobbe sammen for å finne stolpen, og kan klippe i kartet eller scanne stolpen i appen som belønning.

Rekordmange premier

Alle som har registrert seg og tatt en eller flere stolper, har vært med i trekningen av premier, og vinnerne som ble trukket ut var invitert til Naturens hus for å motta premien sin. I år kunne du vinne:

  • 2 stk gavekort i Ankerskogen
  • 2 stk gavekort i Hamar kulturhus
  • 3 stk gavekort i Klatreparken Domkirkeodden
  • 2 stk gavekort på Sport 1

Stolpejakten

Noen av de heldige vinnerne sammen med representanter fra Hamar O-klubb, Margrete Ruud Skjeseth fra HHT, Wenche Enge fra Hamar kommune og Stine Olsen Kirkevik fra Frisklivssentralen. 

 

Deltakerpremier til barn og unge er allerede delt ut. I år var premien billett til Mjøsbadet i Brumunddal og Moelvhallen til alle barn (til og med 16 år) som har tatt mer enn 30 stolper.

 

Vi gratulerer alle vinnerne!