Linn Byberg og Christian Vold fikk prisen av ordfører Einar Busterud i kommunestyremøtet 18. desember. - Det er hyggelig at det vi har gjort, blir lagt merke til! Dette framhevet begge de to prismottakerne Linn Byberg og Christian Voldunder utdelingen, som også har merket seg et større engasjement for sentrumsutvikling de siste årene. 

Det var da også en takknemlig og raus ordfører, som på vegne av øvrige politikere, delte ut prisen i forkant av årets siste kommunestyremøte 18. desember. 

Hamarprisen besto av 20.000 kroner til hver, en karikaturtegning av Oddmund Mikkelsen og vakre blomster.  

Her er politikernes begrunnelse for Hamarprisen:   

«Årets Hamar-pris tildeles Linn Byberg og Christian (Bobby) Vold for deres arbeid med å utvikle samlingsteder, attraksjoner og fellesopplevelser i Hamar. Hamar sentrum framviser nå fornyet vitalitet, økt publikumstilstrømning og oppsving i handelsvirksomheten. Linn Byberg og Christian Vold har en viktig del av æren for dette gjennom satsing på kreativitet og kvalitet i sentrum.

Linn Byberg er idémakeren bak bruktmarkedene i Hamar som samler opp mot 15.000 personer på godværssøndager. Hun er daglig leder av Larsen, et av byens mest populære treffsteder og en entusiastisk pådriver for økt aktivitet i Hamar sentrum.

Christian Vold har som daglig leder i Vold eiendom utviklet Hamars gamle rådhus til et restauranthus med både teater- og musikkscener som trekker skarer av besøkende. Gjennom realiseringen av en ny mathall vil Hamar få et kulinarisk opplevelsessenter med like bred inspirasjonskilde som Victoriakvartalet har på kulturområdet.»

Ydmyke og blide mottakere av Hamarprisen 2019. Christian Vold og Linn Byberg.