BRED OPPSLUTNING: Gjennom en flott idrettsfest hele dagen til ende, har Hamar befestet posisjonen som en idrettsgallaby. FOTO: FREDERIK GARSHOLAlt gikk etter planen. Folk strømmet til sentrum, og de løste billett til selve Idrettsgallaen. Idrettslagene leverte en kjempedugnad. De kommunalt ansatte, som var i sving for å legge til rette for aktiviteter i sentrum, gjorde også en glimrende jobb, og gode TV-bilder fra Hamar kom ut til det ganske land.

- Jeg er oppriktig stolt av det vi fikk til, sier ordføreren.

Rekordoppslutning
Selve Idrettsgallaen ble sett av en million seere, og hele 4.000 var til stede under sending. Det er rekord, og NRKs TV-team var svært fornøyde. 

NRK sendte dessuten Sportslørdag live fra Stortorget i Hamar i forkant av gallaen; også dette med svært god oppslutning både i byen og foran TV-skjermen.
 
Hamar Bysprint med over 400 skiløpere ble sendt direkte, og det var innslag med hopprenn, kunstløp og ishockey. Barn og ungdom sto i sentrum og ble ekte idrettshelter for en dag. 

Når BlimE-dansen, sammen med Selma og Fantorangen, skulle avslutte dagen, bredte perlemorskyene seg utover himmelen. Rammen rundt, og opptakten til selve gallaen, kunne knapt ha vært bedre. Gode skussmål fra alle involverte hører derfor med til historien. Dette ble alt de hadde ønsket seg og mer til. 

En god søknad
Neste utgave av norsk idretts store hederskveld skal avvikles i Trondheims storstue, Trondheim Spektrum, 9. januar 2021. Tidligere har Idrettsgallaen vært arrangert i Håkons Hall i Lillehammer og på Oilers hjemmebane i Stavanger. Men oftest har den vært i Hamar, og det var her det hele startet for 19 år siden. Da med Norsk Tipping som en viktig bidragsyter økonomisk.

Idrettsgallaen har etter hvert vokst til å bli et stort arrangement som svært mange er interessert i å ha. Nå skal det snart forhandles fram avtaler for fem nye år med galla.  

- Jeg er helt sikkert på at Hamar har levert inn en god søknad i det å få være med og arrangere flere idrettsgallaer i framtida, sier Einar Busterud.  

Samtidig innser han at arrangørene NRK, Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund er nasjonale virksomheter som har mange hensyn å ta.

- Men vi i Hamar har vist at vi klarer å gjøre arrangementet til en opplevelse i hele byen. Det har de nok merket seg, avslutter ordfører Einar Busterud.

KUNSTLØP: Flott oppvisning på isen på Stortorget. FOTO: FREDERIK GARSHOL

PERLEMOR: Værgudene var på Hamars side hele dagen. FOTO: FREDERIK GARSHOL

NRK: Programleder Carina Olset og Anders Jacobsen som ekspert under TV-sendingen fra Stortorget. FOTO: FREDERIK GARSHOL


Se bilder fra selve gallaen på nettsiden idrettsgallaen.no