Logo Miljøuka 2020.Hva arrangementet skal være

Miljøuka 2020 skal bidra til å sette fokus på miljø og ombruk i vår region.
Hovedtemaene for uka er:

  • Ombruk, reparasjon og redesign av produkter
  • Bærekraftig matproduksjon- og forbruk

Hamar naturskole vil engasjere elever på ulike trinn i grunnskolen gjennom uka. De skal engasjere elever på ulike trinn i grunnskolen gjennom hele uka. Blant annet skal 750 barneskole-elever lage kunstverk av avfall, og lørdag 25 april 2020 er det bare å komme på Stortorget og se årets store billøp bli arrangert i Hamar: Kirkebakken ned med Olabil.

Hamar bibliotek skal løfte fram sitt prosjekt med urbane bier, og de åpner frø-bibliotek! Her blir det også foredrag der Urban Mat fra Gjøvik varter opp med spennende smaksprøver på mat der både sirisser og melormer inngår. Bare å glede seg!

Lise Urset og Morten Midtlien gleder seg til Miljøuka.Hvor skjer det?

Gjennom uka vil det være ulike arrangementer og aktiviteter som tar for seg miljø og ombruk. Disse aktivteitene vil foregå i samtlige fire Hedemarken-kommuner, samt i kretsløpsparken på Gålåsholmen.

Dato og klokkeslett

Perioden for Miljøuka er 18. – 25. april. Klokkeslett for de ulike arrangementene kommer nærmere datoene de skal foregå.

Uka starter med offisiell åpning av den nye kretsløpsparken på Gålåsholmen hvor du blant annet kan besøke de fem nye ombruksbutikkene hos Resirkula. Videre gjennom uka vil det være forskjellige aktiviteter å delta på, og noe for enhver smak. 

Er du interessert i å være med på programmet?

Det er allerede mange spennende programposter under planlegging, men vi vil gjerne komme i kontakt med flere lokale aktører som kunne tenke seg å bidra med noe på programmet. Dette kan være alt fra verksted i reparasjon eller redesignteknikk til utsalg av ombruksvarer og/eller miljøvennlig mat. 

Kanskje du, ditt lag/forening eller bedrift ønsker å vise frem hva du /dere jobber med på feltet? 

Ikke gå glipp av muligheten til å vise frem dette i regionens temauke for miljø. Ta kontakt med din kommune innen 1. mars. Kontaktpersoner: 

Arrangører

Uka er et samarbeid mellom Sirkula IKS, Hamar naturskole, Hamar kommune, Stange kommune, Løten kommune og Ringsaker kommune. Miljøuka støttes av Fylkesmannen i Innlandet og Innlandet fylkeskommune. 

Lurer du på noe i forhold til Miljøuka 2020? Ta kontakt med Maria Sætersdal Remøe: maria.remoe@sirkula.no

Les mer:

Artikkel fra Hamar Dagblad 14. januar.

Lenke til Sirkula