Forsiden på info-folder fra Sirkula.Sirkula har sendt ut en egen folder om at Stavsberg stenges og nyåpningen på  
Gålåsholmen i Furnes. Ta vare på denne! Eller les på nettsidene sirkula.no


Gjenvinningsstasjonen skal flyttes til kretsløpsparken på Gålåsholmen i Furnes. Her åpnes den 10. februar klokka 10.00. 
 

I mellomtiden
Dagene mellom 4. og 10. februar trengs for å flytte utstyr og klargjøre for ei ny tid. Skulle du ha behov for å levere avfall i denne perioden, kan dette leveres på hvilken som helst av de andre gjenvinningsstasjonene til Sirkula. Det er gjenvinningsstasjoner i Brumunddal, Moelv, Stange og på Heggvin. På nettsiden sirkula.no kan du se når disse er åpne.

Når gjenvinningsstasjonen åpner på Gålåsholmen 10. februar, blir det med de samme åpningstidene der som det hittil har vært på Stavsberg.

STENGER PORTENE: Gjenvinningsstasjonen på Stavsberg stenges og ny gjenvinningsstasjon åpner på Gålåsholmen. FOTO: SIRKULASiden 1995
Gjenvinningsstasjonen på Stavsberg åpnet i 1995. Siden da har avfallsmengden nesten doblet seg. Vi har blitt flere som bor her, og vi kaster mer.  Plassen har dermed med årene blitt for liten i forhold til de kravene som stilles til et moderne avfallsmottak. Mange har da også opplevd å stå i lang kø for å bli kvitt avfallet sitt.

Gålåsholmen var tidligere den gamle avfallsplassen for Hamar. Siden 2014 har Sirkula hatt mottak av hageavfall her, da Stavsberg ble for liten til å romme alt.  Siden Gålåsholmen er et stort område, vil denne plassen dekke flere behov rundt avfall i mange år framover.

Mer ombruk
Sirkula skal også satse mer på ombruk og reparasjon for å få ned avfallsmengden og spare miljøet. Til denne aktiviteten var det også nødvending med større arealer.

Løsningen ble en kretsløpspark som kombinerer både en gjenvinningsstasjon for levering av avfall og brukbare ting, og et ombrukssenter for kjøp av brukte, redesignede eller reparerte ting. 

Gålåsholmen ligger nært E6 med tanke på effektiv og trygg transport til og fra anlegget. Stedet ligger også et stykke utenfor tettbebyggelsen, noe som er fint av sikkerhetsmessige årsaker.

Akkurat i perioden når den nye gjenvinningsstasjonen åpner, vil det være en del veiarbeid i området, men dette vil være forbigående. Det skal skiltes godt, og på Sirkulas nettside er det også kart som viser hvor Gålåsholmen ligger, og hvordan man kommer dit. 

 

Ny hverdag med ny gjenvinning

GOD PLASS: Her på Gålåsholmen blir det god plass og godt tilrettelagt for gjenbruk. FOTO: SIRKULAOversiktlig, moderne og et godt miljøfokus er stikkord for den nye kretsløpsparken på Gålåsholmen.

På Gålåsholmen i Hamar har Sirkula bygd Norges første kretsløpspark. Den vil bestå både av en gjenvinningsstasjon som vil erstatte stasjonen på Stavsberg og nyvinningen Resirkula.

Resirkula er navnet på det nye konseptet som skal ta for seg ombruk av varer. Her vil det bli både verksted og fem gjenbruksbutikker. Å kjøpe brukte, redesignede eller reparerte ting, er framtida. Selve butikkene åpner 18. april. Men allerede når gjenvinningsstasjonen åpnes 10. februar, tar de imot varer som kan gjenbrukes. 

Av det som planlegges i de fem butikkene, kan nevnes møbler og interiørartikler, redesign ved bruk av kalkmaling, retrostil fra 50-70 tallet, reparasjon og salg av elektronikk, reparasjon og salg av mekanisk verktøy og arbeidsutstyr og varer for en grønn livsstil. 

 

Appen Min Renovasjon

Min Renovasjon er en app du kan laste ned for å bli varslet om når søpla di skal tømmes. Hvis du har lastet ned denne i fjor eller tidligere, må du slette appen og laste den inn på nytt. Grunnen til dette, er at norske kommuner fikk et nytt kommunenummer ved årsskiftet – og da stemte plutselig ikke steds-informasjonen lenger. Så hvis du ikke har fått varsel i appen om tømming etter nyttår, så er dette årsaken. 


Sorteringshjelp på flere språk

Det er ikke alltid så lett å vite hvordan man skal sortere søpla på rett måte. Særlig ikke hvis man er ny-innflytter og vant til en annen ordning fra før. Sirkula har derfor laget en fin sorteringsguide som ligger på nettsiden https://www.sirkula.no/hjemme-hos-deg/ny-innbygger-pa-hedmarken/ Sorteringsguiden finnes på hele 20 språk, og den er også laget som en oversiktlig pdf- fil for utskrift. Å henge opp denne, er et godt tips også til deg som leier ut bolig. 
 

Gode på gjenvinning

Her på Hedmarken er vi blant landets beste til å gjenvinne avfall. Mer enn halvparten av det vi kaster blir nå til nye ting. Som nytt papir, ny plast, nytt glass og nytt metall. Matavfall og hageavfallet blir til ny jord, og drivstoffet til renovasjonsbilene er biogass fra matavfallet.

Denne gjenvinningsstasjonen har vært i bruk siden 1995. Nå er det slutt.