Det erBlomster i byen ingen grunn til å sitte inne i det fine været, og vi oppfordrer innbyggerne til å bruke byen. Husk bare at det må skje innenfor de regler og retningslinjer som gjelder. Det vil si at størrelse på grupper og avstand fortsatt gjelder, det skal maks være 5 personer i gruppe og alle må holde 2 meters avstand.

Vi gjør sentrum klar ved å sette ut benker og plante blomster rundt omkring i byen som vanlig. Vi venter litt med å sette ut snurrestolene siden de er vanskelig å bruke uten å ta på dem, men det blir nye, fine benker på Stortorget. Så lenge det ikke samles flere enn anbefalt på samme sted og man holder god avstand, er det helt fint å benytte seg av disse og andre benker. 

 

Uteserveringene åpner

Flere restauranter er i ferd med å åpne uteserveringene sine for sesongen. Enkelte serveringssteder er pålagt å holde stengt, men steder som serverer mat kan holde åpent, så lenge de ivaretar alle krav til smittevern. For deg som er gjest betyr det:

  • Alle serveringssteder må sørge for 2 meter avstand mellom hver gruppe av gjester og 2 meter avstand mellom gjester og betjening. Dette gjelder både ute og inne.
  • Det vil bli tatt bestilling og betaling ved bordet med kort, betalt gjerne kontantløst («tæpping»)​​​​
  • Skjenketiden kan være begrenset
  • Hvis alle bord er opptatt, kan man bli bedt om å komme tilbake senere. Det er vanskelig å overholde krav om avstand i en kø av ventende gjester.
  • Alle gjester må følge de grunnleggende smittevernreglene: Vaske hender ofte, holde avstand og holde seg hjemme hvis man er syk.   

 

Lekeplasser og idrettsanlegg er fortsatt stengt

Lekeplassene er fortsatt stengt. Her er det vanskelig å holde avstand, og det er mange lekeapparater som berøres, noe som gir høy smitterisiko. Det samme gjelder volleyballbanen, basketballbanen, skateparken, stupetårnet og treningsapparatene på Koigen og andre idrettsanlegg. Her er det vanskelig å holde avstand, og disse stedene skal man altså ikke bruke, selv ikke i små grupper. Unntaket er for organisert idrett på idrettsanlegg, her har forbundene egne regler. Alle stengte plasser er skiltet, og vi ber om at reglene respekteres så vi slipper å måtte gjøre enda strengere tiltak.

 

Bruk byen

Med unntak av de stengte plassene, og med forbehold om at alle smittevernregler overholdes, håper vi byen vår blir brukt i den fine tiden vi går inn i. Ta vare på hverandre og vis hensyn, og nyt sommeren!

Uteservering
 

Strand