Hamar bibliotek åpner for publikum torsdag 14. mai, ni uker etter at det stengte på grunn av koronapandemien. Mange har savnet bibliotekets tilbud i denne perioden, og vi har savnet alle som bruker biblioteket.

Når vi nå ønsker alle velkommen tilbake, er ikke alt som før ennå. Vi følger retningslinjer fra sentrale og lokale myndigheter, og må begrense hvor mange som benytter biblioteket samtidig. Derfor tilbyr vi foreløBiblioteketpig bare utlån og innlevering av bøker og annet bibliotekmateriale, og åpningstiden vil være redusert.

Noen midlertidige tiltak er innført for å begrense tiden folk tilbringer i biblioteket og for å unngå at man blir sittende for tett sammen. Vi oppfordrer våre besøkende til å gjøre besøket så kort som praktisk mulig. Slik får flere mulighet til å bruke biblioteket uten at antall samtidige besøkende blir for høyt. Sitteplasser, grupperom, møterom, lesesal, studieceller, aviser og PCer er derfor utilgjengelige inntil videre.

Vi regner med at vi forholdsvis raskt kan starte en gradvis oppheving av disse tiltakene. Men først må vi få litt erfaring med hvordan besøket fordeler seg fremover og se an hvordan smittesituasjonen utvikler seg.

Det er fint om en person fra hver familie kan låne og levere for alle. Vi anbefaler å bestille på forhånd. 

Selvbetjent bibliotek er dessverre ikke tilgjengelig på noen av avdelingene.

Åpningstider hovedbiblioteket
Åpningstider avdeling Vang
Hvordan bestiller jeg?
Hvordan leverer jeg?
Smittevern
Bestill & hent - for deg som ikke ønsker å gå inn i biblioteket.

 

Åpningstider hovedbiblioteket

DagTidspunkt
Mandag12.00 - 16.00
Tirsdag12.00 - 16.00
Onsdag12.00 - 16.00
Torsdag12.00 - 19.00
Fredag12.00 - 16.00
Lørdag11.00 - 15.00

 

Åpningstider avdeling Vang

DagTidspunkt
Mandag12.00 - 15.00
Tirsdag12.00 - 15.00
Torsdag16.00 - 19.00
Fredag12.00 - 15.00

 

Hvordan bestiller jeg?

Det letteste er å laste ned og bruke appen Bibliofil. Den er gratis. Logg deg inn med lånenummer/e-post og PIN-kode/Passord. Når du er innlogget kan du både søke og bestille. Hvis du ikke husker lånenummer eller PIN-kode/passord, kan du finne det selv her. Har du ikke lånekort fra før, kan du registrere deg her for å få et digitalt lånekort.

Vi tar imot bestillinger fra websøket, appen Bibliofil og e-post til biblioteket@hamar.kommune.no, eller vang@hamar.kommune.no hvis du vil hente der.
Vi tar også imot bestillinger for hovedbiblioteket på 62 56 18 00 og avdeling Vang 62 56 18 25 i åpningstiden.

Når du har bestilt, får du som vanlig en hentemelding når bøkene er klare til henting. Dette kan i disse dager ta litt lenger tid enn vanlig. Dato for siste hentedag står i hentemeldingen du har fått på e-post eller SMS.

 

Hvordan leverer jeg?

Dette kan du gjøre via automaten i Morteruds gate, eller via innkastet på døren i avdeling Vang.
Vi har nå begynt å sende ut forhåndsvarsler og purringer igjen. Det som allerede har forfalt, vil du dessverre ikke få forhåndsvarsel på før purringen kommer. 

 

Smittevern

Ta hensyn til smittefaren; husk å holde trygg avstand både til personalet og andre lånere. Hvis du har luftveissymptomer eller sitter i karantene, kan du ikke besøke biblioteket. Du kan alternativt få andre til å hente bøker for deg. Gi oss beskjed om dette når du bestiller! Alle bestillinger pakkes av friske ansatte som praktiserer god håndhygiene og holder god avstand til hverandre og lånerne. 

 

Hamar bibliotek - Bestill & hent!

Hvis du er i en risikogruppe og ikke ønsker å komme inn i biblioteket, kan du forhåndsbestille det du ønsker å låne. 
Når du har fått beskjed om at det du ønsker er klart for henting, møter du opp utenfor biblioteket i den betjente åpningstiden. Ring 62 56 18 00, så kommer vi ut med bestillingen din.